پليس مصر دهها تن از فعالان مصري و طرفداران البرادعي را كه مقابل ساختمان مجلس شوراي مصر تجمع كرده و قصد داشتند وارد پارلمان اين كشور شوند، مورد ضرب و شتم قرار داده و تعدادي از آنها را دستگير نمودند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دهها فعال مصري كه در بين آنها طرفداران محمد البرادعي، مدير كل سابق آژانس بينالمللي انرژي اتمي و نامزد احتمالي انتخابات رياست جمهوري مصر حضور داشتند، با تجمع در مركز قاهره مقابل ساختمان مجلس شوراي اين كشور تجمع كرده و قصد ورود به پارلمان را داشتند كه توسط پليس ضد شورش مصر مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.
دهها تن از سربازان مصري با محاصره تجمع كنندگان و ضرب و شتم آنها، تعدادي از اين معترضان را دستگير كردهاند.
فعالان مصري مقابل مجلس شوراي مصر تجمع كردند تا درخواست خود مبني بر انجام اصلاحات در قانون اساسي را به احمد فتحي سرور، رئيس پارلمان ارائه كنند.
به گفته شاهدان عيني و منابع امنيتي، در درگيري نيروهاي پليس با فعالان مصري تعدادي از آنها زخمي شده و حدود 200 تظاهر كننده نيز دستگير شدند.
نيروهاي پليس تمامي وروديها به ميدان التحرير در مركز قاهره و نزديك به پارلمان اين كشور را كه تظاهر كنندگان در آن حضور يافته بودند، بستند و به اين ترتيب آنها را محاصره نمودند.
نيروهاي مصري دوربينهاي خبرنگاراني را كه براي ضبط اين تصاوير به اين خيابان آمده بودند، مصادره كرده و ايستگاه متروي نزديك به ميدان التحرير را بستند.
تعدادي از دانشجويان نيز همزمان در داخل دانشگاههاي مصر تظاهرات كردند كه نيروهاي پليس مانع خروج آنها از دانشگاهها شد.
اسماعيل الشاعر، مسئول امنيت قاهره نيز دو روز پيش اعلام كرده بود كه وزارت كشور با درخواست فعالان مصري از جنبش 6 آوريل، مبني بر برپايي تظاهرات مخالفت كرد.
جنبش 6 آوريل در سال 2008 و در پي تظاهرات كارگري شكل گرفته بود كه در همان سال با سركوب نيروهاي پليس روبرو شد و پس از آن به يك جنبش سياسي تبديل شده و اصلاحات در مصر را خواستار شد. اين جنبش مورد حمايت برخي از احزاب معارض قرار گرفت.
با توجه به اين كه كارشناسان معتقدند حسني مبارك، رئيس جمهور مصر، قصد دارد جمال مبارك پسر 46 سالهاش كه معاون دبير كل حزب ملي حاكم اين كشور نيز است را به عنوان جانشينش در پست رياست جمهوري انتخاب كند، مخالفان مصري به موروثي شدن حكومت در اين كشور معترض هستند.
رهبران حزب ملي نيز معتقدند كه جمال مبارك به عنوان يك عضو رهبري در حزب حاكم، حق نامزدي در انتخابات را دارد.
در تجمعهاي روز سهشنبه مصر، دهها تن از اعضاي جنبش 6 آوريل و مجمع ملي براي تغيير حضور داشتهاند.
نيروهاي پليس و امنيت مركزي مصر هم چنين تا ساعت سه بعد از ظهر روز سهشنبه، ايمن النور رهبر حزب الغد (حزب مخالف) و تعدادي از طرفداران آن را در داخل مقر اين حزب در ميدان "طلعت حرب" در مركز قاهره محاصره كردند.
اين امر موجب شد كه ايمن النور نتواند به مدت شش ساعت در تجمع معترضان در ميدان التحرير حضور يابد.
وي و طرفدارانش كه براي خروج از مقر حزب پافشاري نمودند، با نيروهاي پليس درگير شدند و سرانجام به سمت ميدان التحرير براي مشاركت در تحصنهاي اعتراض آميز جنبش 6 آوريل حركت كردند كه در همين حال نيروهاي امنيتي پسر بزرگ ايمن نور و دو عضو ديگر از حزب وي را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
طرفداران رهبر حزب الغد هم چنين با سردادن شعار اعتراض خود را نسبت به وضعيت موجود اعلام كردند.
ايمن نور نيز در گفتوگوي ويژه با روزنامه فرامنطقهاي القدس العربي اظهار داشت: حكومتي كه به من پسرم و طرفدارانم حمله كرد، نشان داد كه زباني جز زبان چوب و چماق نميداند.
وي افزود: اين اقدامات نشان داد كه دولت تا چه اندازه از تمايل مصريها به تغيير و درك آنها از اين مساله كه راهي براي نجات آيندهشان جز رهايي از حكومت حزب حاكم وجود ندارد، بيم و هراس دارد.
ايمن نور تصريح كرد: اين اقدامات نشان داد كه حكومت براي بقاي خود راهي جز سركوب مردم ندارد.