نماینده اقتصادی دولت «کومور» در ایران با اعلام اینکه ایران در کومور کارخانه سیمان میسازد، گفت: دولت کومور به دلیل علاقهمندی به ایرانیان تسهیلات ویژهای را برای سرمایهگذاری در این کشور در نظر گرفته است.
به گزارش مهر، «جلیل مکینهچی» با اشاره به استقبال دولت «کومور» از سرمایهگذاران ایرانی گفت: کشور کومور پتانسیلهای بسیاری برای سرمایه گذاری تجار و بازرگانان ایرانی در این کشور فراهم کرده است که شامل معافیت گمرک، تخفیف مالیاتی، ارائه زمین و امکانات و نیز حمایتهای تجاری ميشود.
نماینده اقتصادی دولت کومور در ایران افزود: در حال حاضر سرمایهگذاری در زمینههایی همچون شیلات، احداث نیروگاه و کارخانههای مختلف و نیز کشت محصولات کشاورزی در کومور مقرون به صرفه است و دولت، امتیازات ویژهای را برای سرمایهگذاران این بخش قائل است.
وی تصریح کرد: بر همین اساس، از 6 ماه گذشته تجار ایرانی سرمایهگذاری در کشور کومور را آغاز کردهاند، این درحالی است که کشورهای عربی و حاشیه خلیجفارس نیز، استقبال زیادی از زمینههای سرمایهگذاری در این کشور به عمل آوردهاند.
به گفته مکینه چی، حجم روابط تجاری ایران و کومور در حال حاضر اگرچه اندک است، اما در حال ارتقا بوده و به دلیل محبوبیت رئیس جمهور ایران در این کشور، زمینههای مساعدی برای سرمایهگذاری ایرانیان در این کشور وجود دارد.
وی از انعقاد قرارداد با شرکتهای ایرانی از سوي دولت کومور برای احداث کارخانه سیمان، نیروگاه برق و کارخانه آسفالتسازی خبرداد و اظهار كرد: دسترسی عالی به بازارهای منطقهای از طریق دریا و هوا از جمله مزیتهای سرمایهگذاری در کشور کومور است. بر این اساس، تولید کالا در این کشور ميتواند به کشورهای اطراف نظیر تانزانیا، جزیره موریس و ماداگاسکار نیز صادر شود.
نماینده اقتصادی دولت کومور در ایران گفت: بهرغم آغاز به کار تعدادی از سرمایهگذاران اروپایی و کشورهای حاشیه خلیجفارس در کشور کومور، به دلیل علاقهمندی خاص رییسجمهور کومور به ایران، این کشور از ورود سرمایهگذاران ایرانی استقبال ميکند.
وی در خصوص پشتیبانیهای مالی از سرمایهگذاران ایرانی خاطرنشان کرد: بانک توسعه صادرات ایران و صندوق ضمانت صادرات، پشتیبانی مالی مطلوبی را از این موضوع به عمل ميآورند.
همچنین «احمد مجید المرزوقی»، سفیر فوقالعاده و تامالاختیار اتحادیه کومور نیز در این نشست گفت: ایران و کومور همکاری مطلوبی را در زمینههای اقتصادی و سرمایهگذاری با هم آغاز کردهاند و بر این اساس، در ماههای گذشته در زمینه شیلات، 100میلیون دلار کارآفرینی شده است.
وی افزود: همچنین کشورهای عربی نیز تضمین کردهاند که تا پایان سال جاری میلادی، 3 میلیارد دلار سرمایهگذاری در کشور کومور داشته باشند که عمده استقبال، از سوی امارات و عربستان بوده است.نجید المرزوقی عمده درآمد کشور کومور را از راه توریست دانست و گفت: سواحل این کشور از نوع شنی سفید است و به همین دلیل، جاذبه بسیاری برای گردشگران سراسر کشور دارد.
وی از وجود معادن غنی در کشور کومور خبر داد و گفت: این معادن که عمدتا فیروزه هستند، منتظر سرمایهگذاران برای استخراج است.