آنکارا - نمايندگان دانش آموزي 18 کشور جهان در جلسه فرضي طرح "نشست بين المللي شوراي امنيت سازمان ملل" در استانبول، از مواضع حکيمانه و با عزب جمهوري اسلامي ايران در برنامه هسته اي صلح آميز تقدير کردند.
به گزارش ايرنا، جلسه فرضي طرح "نشست بين المللي شوراي امنيت سازمان ملل ( RCIMUN ) روز گذشته در دانشکده "رابرت" استانبول برگزار شد و در آن شماري از نمايندگان دانش آموزي کشورهاي انگليس، آمريکا، آلمان، افغانستان، اتريش، جمهوري آذربايجان، بنگلادش، بورکينافاسو، چين، هند، قزاقستان، هلند، عربستان سعودي، آفريقاي جنوبي، تايلند و جمعي از اساتيد و دانش آموزان دانشکده رابرت و همچنين 35 نماينده از کشور ميزبان ( ترکيه) شرکت کردند.
"محمود حيدري" سرکنسول جمهوري اسلامي ايران در استانبول که به دعوت رئيس دانشکده رابرت استانبول در اين جلسه حضور يافت، به ايراد سخنراني پيرامون مواضع هسته اي جمهوري اسلامي ايران پرداخت.
در اين نشست که "هانس وون اسپانک"، معاون دبيرکل پيشين سازمان ملل و دستيار وي در امور بشردوستانه در عراق نيز حضور داشت، حيدري به تاريخچه استفاده از تسليحات هسته اي از سوي قدرتهاي استکباري و آثار مخرب آن و با اشاره به تفاوت دو مقوله " فعاليت صلح آميز هسته اي" و" فعاليت هسته اي با مقاصد نظامي "، به تشريح اقدامات جمهوري اسلامي ايران در چارچوب تعهداتش به آژانس و NPT پرداخت.
به گزارش دريافتي از استانبول، وي گفت: جمهوري اسلامي ايران بر اساس مباني ديني تلاش براي توليد سلاح هسته اي را مشروع نمي داند و همواره حسن نيت خود را در همکاري با آژانس و سازمانهاي بين المللي نشان داده و آژانس نيز تاکنون هيچگونه انحرافي در استفاده از انرژي هسته اي از سوي ايران با اهداف غير صلح آميز گزارش نکرده است.
وي در ادامه ضمن تقبيح کاربرد انواع تسليحات کشتار جمعي، به بيان خاطرات شخصي اش از بازديد از شهر حلبچه که تنها دو روز بعد از بمباران اين شهر و کشتار هزاران انسان بي گناه از سوي رژيم بعثي عراق اتفاق افتاد، پرداخت و افزود : جالب است بدانيد کشورهائي که آن زمان رژيم بعثي عراق را مجهز به سلاح هاي شيمائي کردند امروز صحنه گرداني جلوگيري از دستيابي جمهوري اسلامي ايران به حقوق مسلم هسته اي خويش را به عهده گرفتنه اند.
حيدري افزود: بايد ديد که چه قدرتي اين تسليحات کشنده و نظاير آن را در اختيار رژيم بعث صدام قرار داد تا بتواند عليه شهروندان بي گناه خود در حلبچه و نيز شهروندان و سربازان ايراني در خلال جنگ تحميلي استفاده کند؟
وي در ادامه با تاکيد بر نفي کاربرد استانداردهاي دوگانه در موضوعاتي نظير مسائل هسته اي، تروريسم و حقوق بشر، افزود : چرا در خصوص بهره مندي رژيم صهيونيستي از تسليحات هسته اي نه تنها اعتراضي نمي شود، بلکه همراهي و تجهيز عملي صهيونيستها نيز صورت مي گيرد ؟، چرا با نقض حقوق اوليه فلسطينيان در سرزمين اشغالي مبارزه نمي شود؟
سرکنسول کشورمان در استانبول تصريح کرد: امروزه افکار عمومي جهانيان به خوبي دريافته است که برخي قدرتهاي بزرگ استکباري با طرح شعارهائي همچون حقوق بشر، مبارزه با تروريسم و پرونده هسته اي به دنيال بسط نظام سلطه و تامين منافع نامشروع خويش مي باشند و حوادث خونين چند روز گذشته در دو کشور عراق و افغانستان به خوبي گواهي مي دهد که مردم منطقه از اشغالگري و حضور بيگانگان هيچ سودي نبرده اند و بزرگترين ثمره حضور آنان کشتار هزاران انسان بي گناه بوده است.
حيدري در اين نشست همچنين از برگزاري اولين کنفرانس بين المللي خلع سلاح و عدم اشاعه با شعار " انرژي هسته اي براي همه " ، " سلاح هسته اي براي هيچ کس " در روزهاي 28 و 27 فروردين ماه در تهران خبر داد که با اسقبال خوب جهاني مواجه شده است.
در ادامه نمايندگان دانش آموزي کشورهاي اتريش، چين و آمريکا به طرح سوالاتي درخصوص تاثير تحريم ها در استمرار برنامه هسته اي ايران، علل عدم استفاده از انرژي هاي جايگزين و ميزان شفافيت فعاليت هاي هسته اي ايران و همکاري با آژانس، پرداختند که سرکنسول کشورمان ضمن پاسخگوئي به آنها، تاکيد کرد: جمهوري اسلامي ايران در عين پايبندي به مقررات بين المللي در بهرمندي از حقوق مسلم خويش، تسليم هيچ فشاري نخواهد شد و ملت ايران درطول 30 سال پس از انقلاب اسلامي ثابت کرد که براي پرداخت بهاي استقلال،آزادي، حاکميت ملي و پيشرفت خود همه گونه آمادگي را دارد.
اين برنامه با تقدير از سرکنسول جمهوري اسلامي ايران و اهداء دسته گل به وي خاتمه يافت.