هدف امریکا از اعزام نیرو به سومالی برقراری امنیت در این کشور نیست بلکه تثبیت موقعیت خود در قاره سرشار از منابع آفریقا است.
شبکه تلویزیونی روسیا الیوم با اعلام این مطلب در گزارشی ابتدا این پرسشها را مطرح کرد که آیا امریکا به سومالی نیرو اعزام خواهد کرد؟ آیا اهداف واشنگتن به القاعده و هوداران این شبکه و دزدان دریایی محدود خواهد بود؟ یا انکه امریکا در شاخ افریقا به دنبال اهداف دیگری می گردد و این اهداف چیست؟ آیا عملیات نظامی امریکا در سومالی پس از افغانستان و عراق، هدف آینده امریکایی هاست؟ گزارشگر روسیا الیوم در گزارشی در این خصوص گفت برخی رسانه های امریکایی اعلام کرده اند واشنگتن امکان دارد به دولت موقت سومالی به طور مستقیم کمک نظامی کند.
دولت سومالی در حال حاضر برای حمله به جنگجویان جنبش اسلامی افراط گرای الشباب مرتبط با شبکه القاعده اماده می شود.
سازمانهای امنیتی امریکایی می گویند القاعده، سومالی را به عنوان مرکز اداره عملیات در قاهره افریقا انتخاب کرده است.
امریکا به موگادیشو کمکهای گسترده تسلیحاتی ، مهمات و اطلاعاتی می کند و زمانیکه عملیات به اوج خود برسد امکان دارد به سومالی نیروی هوایی و یگانهای ویژه اعزام کند .
نابودی پایگاههای زمینی دزدان دریایی که فعالیت انها جامعه بین المللی را نگران کرده است از ماموریتهای احتمالی نظامیان امریکایی خواهد بود. بسیاری از ناظران معتقدند بازگشت امریکا به سومالی به زمان نیاز دارد به ویژه انکه واشنگتن بارها در سازمان ملل متحد اندیشه اعزام نیروهای بین المللی را به سومالی برای حفظ صلح که هسته اصلی آن امریکایی ها باشند مطرح کرده است . شاید مبارزه با شبکه القاعده و دزدان دریایی تنها هدف و حتی هدف اصلی امریکایی ها در شاخ افریقا نباشد .
سومالی در بین همه کشورهای مشرف به دریاها و اقیانوسها در منطقه شاخ آفریقا، طولانی ترین سواحل را دارد. تنگه باب المندب، دروازه عبور کشتی های نفت کش است و هر روز بیش از سه میلیون و پانصد هزار بشکه نفت از آن عبور می کند.
علاوه بر این سومالی از ثروتهای زیادی برخوردار است.
بر کسی پوشیده نیست بسیاری ازکشورها از جمله امر یکا درگیر منازعه بر سر ثروتها و منابع افریقا شده اند به همین سبب تصادفی نیست که بسیاری از کارشناسان معتقدند تشکیل مرکز فرماندهی نیروهای امریکایی در افریقا که چند سال پیش انجام گرفت به علت تمایل امریکا برای تضمین امنیت نبود بلکه هدف اصلی واشنگتن تثبیت جای پای خود این قاره سرشار از منابع و مقابله با رقبای احتمالی به خصوص چین بود.