اسقف اعظم ژوهانسبورگ با اشاره به فاش شدن رسواییهای اخلاقی کشیشهای کاتولیک در بسیاری از کشورها اظهار داشت: این رسواییها صلاحیت کلیسای کاتولیک در آفریقا را که زمانی دیکتاتوری، فساد و سوء استفاده از قدرت را به چالش کشیده بود از بین برده است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، بوتی تاجالا اسقف اعظم ژوهانسبورگ طی پیام خود که در پایگاه اینترنتی کنفرانس اسقفهای کاتولیک آفریقای جنوبی منتشر شده آورده است: آنچه در آلمان، ایرلند و یا آمریکا رخ داد بر همه ما تأثیر گذاشته است.
وی افزود: این رخدادها به سادگی به معنای آن است که سوء رفتارهای کشیشهای آفریقایی چون سایر بخشهای جهان برای رسانه ها فاش نشده است.
کلیسای کاتولیک در حال حاضر در رسوایی سوء استفاده های جنسی کودکان توسط کشیشها غوطه ور است و با اتهامات بسیاری در کشورهای اروپایی به علت عدم رسیدگی صحیح به این موضوعات و سرپوش گذاشتن روی بسیاری از آنها مواجه شده است .
تاجالا تصدق کرد که این موضوع به کلیسای کاتولیک آفریقا نیز صدمه وارد کرده است.
درحالی که تعداد کاتولیکها در بسیاری از کشورهای توسعه یافته جهان رو به کاهش شدید گذاشته است، کلیسای کاتولیک در آفریقا به سرعت درحال رشد است. جمعیت کاتولیک آفریقا از 2 میلیون نفر در سال 1990 به 140 میلیون نفر در سال 2000 رسید.
درحالی که گزارش سوء استفاده ها و رسوایی های اخلاقی کشیشها در سطح محلی فاش شد اما تا کنون توجه جهانی به آن جلب نشده است.
واتیکان و اسقفهای کاتولیک در اروپا و آمریکا به ستادهای رسانه ای خود علیه کلیسا اعتراض کرده اند. در برخی گزارشهای رسانه ای، پاپ بندیکت شانزدهم به نادیده گرفتن و غقلت در برخی پرونده ها متهم شد چرا که رسانه ها استدلال کردند زمانی که وی در نقشهای پیشین خود به عنوان کاردینال فعالیت می کرد روی بسیاری از این پرونده ها سرپوش گذاشته شده است این درحالی است که واتیکان این اتهامات را انکار کرده است.
حدود 40 شکایت از سوء استفاده که برخی از آنها به چهار دهه قبل باز می گردد طی 14 سال به کنفرانس اسقفهای کاتولیک آفریقای جنوبی رسیده است که نیمی از قربانیان این رسوایی های اخلاقی دختران نوجوان بوده اند.
کشیش کریس تاون سند سخنگوی کلیسا گفت برخی شخصیتهای دینی که در این رابطه گناهکار شناخته شده اند به سزای عمل خود رسیدند اگرچه مسئول مستقیم این اقدامات اسقفها بوده اند اما وی در این رابطه از ارائه جزئیات امتناع کرد.
مسئله تجرد امری است که جوامع سنتی آفریقایی به شدت با آن مخالف هستند و گزارشهایی از کشیشهایی با زن و فرزند در برخی از نقاط آفریقا به گوش می رسد.
شهرت کلیسا در آفریقا با یک تصویر بی نقص فاصله بسیاری دارد، مسئله کشیشهایی که متهم به یاری در نسل کشی رواندا ، چالش فعالان مبارزه با ایدز و موضع کلیسا در رابطه با وسائل جلوگیری از بارداری که در آفریقا به عنوان منطقه ای ای که مبتلایان به ایدز به شدت در آن زیاد است از عواملی بوده که به کلیسا در آفریقا ضربه وارد کرده است.
تاجالا با اشاره به اینکه این رسوایی ها جایگاه اخلاقی کلیسا را از بین برده گفت: در برخی کشورها شخصیتهای دینی کاتولیک برای اینکه از جایگاه خود برای صحبت کردن علیه ظلم شیوه نامناسب حکومت استفاده می کنند به شهرت رسیده اند. ما به عنوان رهبران کلیسا در حال حاضر از توانایی انتقاد درباره فساد و رفتارهای غیر اخلاقی جامعه متبوع خود برخوردار نبوده و در انتقاد از حرص و آز و سوء رفتار مقامات مدنی مردد هستیم.