برخلاف بعضی پیش بینی ها که از احتمال وقوع اغتشاش و ناامنی در جریان اجرای انتخابات خبر می دادند، سودانی ها در مناطق مختلف این کشور در دومین روز برپایی انتخابات در ارامش و امنیت کامل در حوزه های رای گیری حاضر شدند.
پلیس سودان اعلام کرد نیروهای پلیس کنترل کامل اوضاع را در دست دارند و تاکنون هیچ ناامنی دیده نشده است. از سوی دیگر با وجود اینکه هیچگونه تعطیلی رسمی در سودان اعلام نشده است، بسیاری از مردم که از شایعات منتشر شده در خصوص احتمال ناامن شدن پایتخت نگران بودند ، ترجیح داده اند در خانه های خود بمانند و خرطوم پایتخت سودان به حالت تعطیل در امده است. عمرالبشیر رییس جمهور سودان که در نخستین ساعات رای گیری با حضور در یکی از حوزه ها رای خود را به صندوق انداخت درخصوص تحریم انتخابات توسط برخی احزاب مخالف دولت گفت: امیدوار بودم همه احزاب در انتخابات شرکت کنند.
احزاب مخالف ، زمانی که فهمیدند مانند سابق مورد تایید مردم نیستند ، سلامت انتخابات را زیر سوال بردند و دولت را به تلاش برای تقلب متهم کردند.
وی افزود این انتخابات فرصتی برای پیاده کردن اصول دموکراسی در سودان است و معیار خوبی برای محک زدن محبوبیت احزاب خواهد بود. ناظران بین المللی که بر روند انتخابات سودان نظارت دارند ، اعلام کردند انتخابات سودان روندی طبیعی را طی می کند و دلیلی مبنی بر تلاش دولت برای تقلب در انتخابات دیده نشده است.
با این حال ، صادق المهدی نخست وزیر سابق سودان با ابراز تاسف از اینکه حزبش مجبور شده از انتخابات کناره گیری کند گفت با برپایی انتخابات در شرایط فعلی موافق نیست.
وی افزود این انتخابات به جای آنکه مشکلات کشور را حل کند خود به مشکلی اضافی برای کشور تبدیل خواهد شد. این در حالی است که در ایالات جنوبی سودان وضع انتخابات با شمال متفاوت است.
مقامات جنبش جنوب سودان ، که حکومت خودمختار منطقه را در دست دارند ، همچنان در خصوص شرکت در انتخابات یا تحریم ان با یکدیگر اختلاف نظر دارند.
در حالی که دبیرکل جنبش جنوب اعلام کرد این جنبش انتخابات را تحریم کرده است ، رئیس این جنبش به همه اعضای حزبش دستور داد در انتخابات شرکت کنند. به نظر می رسد اختلافات درون حزبی جنبش جنوب بر شرکت مردم منطقه در انتخابات تاثیر منفی گذاشته به طوری که منابع خبری ، شرکت مردم جنوب در انتخابات را ضعیف توصیف کردند. در همین حال دولت جنوب سودان با اشاره به مشکلات در عملیات رای گیری خواستار افزایش زمان انتخابات از سه روز به پنج روز شد.
سیزده هزار مرکز در 25 ایالت سودان وظیفه اخذ ارای مردم را بر عهده دارند.