راي دهندگان سوداني امروز (يکشنبه) در حالي آراء خود را به صندوق ها مي اندازند که شايعاتي درباره تخلف در انتخابات به گوش مي رسد و بي نظمي هايي نيز در آن وجود دارد
به گزارش روز يکشنبه گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا به نقل از پايگاه خبري
"المحيط"، در حالي که تنها چند ساعت از آغاز راي گيري براي انتخابات سودان مي گذرد، شکايت هايي درباره کند بودن روند راي گيري و تخلفات در برخي مراکز انتخاباتي به گوش مي رسد.
راي گيري براي انتخابات سودان از ساعت 8 صبح امروز ( يکشنبه ) به وقت محلي آغاز شد و انتظار مي رود که در ساعات بعد از ظهر تعداد راي دهنگان افزايش يابد.
يک نامزد حزب اتحاد دموکراتيک اعلام کرد: تخلفات بسياري در روند برگزاري انتخابات در استانهاي شرقي و به ويژه در استان "کسلة" گزارش شده که به کميسيون ملي انتخابات اعلام شده است و اين حزب با برگزاري کنفرانس خبري کناره گيري خود از اين انتخابات را اعلام خواهد کرد.
يک نامزد انتخابات سودان که خواست نامش فاش نشود، نيز گفت: مهم ترين اين تخلفات به نبود تعرفه هاي انتخابات محلي در برخي مراکز راي گيري مربوط مي شود.
وي افزود: مشکل ديگر مشابه بودن کدهاي نامزدها با يکديگر است که فقط به نامزدهاي حزب اتحاد دموکراتيک مربوط نمي شود، بلکه نامزدهاي حزب کنگره ملي نيز از اين مساله شکايت دارند.
اين نامزد انتخابات، مشکل بعدي را در تاخير آغاز به کار برخي مراکز راي گيري دانست و گفت: برخي از آنها حتي پس از گذشت 4 ساعت از آغاز راي گيري بسته بودند.
برخي از نمايندگان احزاب، کميسيون ملي انتخابات سودان را به نداشتن آمادگي کافي براي برگزاري چنين انتخاباتي متهم کردند.
اين در حالي است که "عمر البشير"، رئيس جمهور سودان و "سلواکر ميارديت"، رئيس دولت جنوب نيز امروز ( يکشنبه ) آراء خود را در صندوق هاي راي گيري انداختند.
البشير، صبح امروز ( يکشنبه ) در حضور رئيس کميسيون انتخابات و عده اي از هوادارانش درحالي که شعار "الله اکبر" سر مي داد، در مدرسه "سان فرانسيس"، در مرکز خارطوم راي خود را به صندوق انداخت.
ميارديت نيز در جوبا پايتخت جنوب سودان راي داد و گفت: اين اولين بار است که در انتخابات شرکت مي کنم، در طول زندگي ام در هيچ انتخاباتي شرکت نکردم و امروز بدون هيچ مشکلي راي خود را به صندوق انداختم.
ميارديت ابراز اميدواري کرد که اين انتخابات آغازي براي ايجاد يک روند دموکراتيک در جنوب سودان باشد و قدرت به شيوه صلح آميز و نه از طريق کودتاي نظامي منتقل شود.
ميارديت با "لام اکول"، رهبر جنبش خلق - تغييرات دموکراتيک براي تصدي پست رياست دولت جنوب سودان رقابت مي کند.
حدود 16 ميليون راي دهنده سوداني از مجموع 38 ميليون نفر جمعيت سودان، واجد شرايط راي دادن هستند و در اين انتخابات که 3 روز به طول مي انجامد، شرکت خواهند کرد.
اما بسياري از ناظران معتقدند که پس از کناره گيري "ياسر عرمان"، نامزد جنبش آزاديبخش خلق و همچنين "صادق المهدي"، رهبر حزب امت سودان، پيروزي البشير تقريبا قطعي است، اما هنوز پيش بيني نتايج انتخابات با توجه به وابستگي هاي حزبي ، خانوادگي، قبيله اي و ديني دشوار است.
اين انتخابات بر اساس بندهاي توافقنامه صلح "نيواشا" که به دو دهه جنگ داخلي در سودان پايان داد، برگزار مي شود و مردم جنوب در همه پرسي سال 2011 درباره وحدت با شمال و يا جدايي از آن تصميم مي گيرند.
اما شيوه راي گيري در انتخابات سودان با توجه به پيچيدگي آن و ميانگين بالاي بي سوادي در اين کشور، يک معضل محسوب مي شود، زيرا راي دهندگان شمال سودان 8 تعرفه راي گيري و جنوبي ها بايد 12 تعرفه را پر کنند .
بر اساس قانون انتخابات سودان، رئيس جمهوري و رئيس دولت جنوب بايد نصف به علاوه يک آراي داده شده را به دست آورند ، اما در صورتي که هيچ يک از نامزدها نتوانند اين ميزان آرا را به دست آورند، انتخابات به دور دوم کشيده مي شود