مدير گروه علوم سياسي دانشگاه "تنسي" آمريکا روز دوشنبه گفت: امروزه روش هاي مبارزه فرهنگي با صهيونيزم بيش از انتفاضه سياسي و نظامي کارساز است.
به گزارش ايرنا، "فواد مغربي" در کنفرانس "استقرار دولت هاي قومي در جهاني غير متعين؛ موضوع خاص اسراييل" در پرتوريا گفت: امروزه رسانه هاي غربي با هجمه هاي جديد تبليغاتي عليه مسلمانان و مبارزه حق طلبانه فلسطينان چنان به خلط واقعيت و وارونه سازي حقيقت مي پردازند که حق طلبي تاريخي فلسطينيان به تروريسم اسلامي تفسير و تعبير مي شود.
وي در اين خصوص افزود: امروزه يک مبارز فلسطيني به دليل موانع فيزيکي و نظامي قادر نيست حتي از ايست و بازرسي ها عبور کند و از اردوگاها خود بيرون رود تا بتواند مطالبات تاريخي ملت خود را از دشمنان عاصب بگيرد و اگر هم موفق به اينکار شود، عمل او با کمک رسانه هاي غربي تحت کنترل صهيونيست ها نوعي تروريسم معرفي مي شود.
مغربي در سخنراني خود در اين کنفرانس با عنوان "اميد اصلي" گفت: امروزه حداقل در کوتاه مدت نمي توان اميد چنداني به انتفاضه سياسي داشت گرچه اين روش نيز بايد همچنان ادامه داشته باشد، ولي مبارزه فرهنگي بهترين راه مبارزه و يا معرفي اهداف مبارزه سياسي و اجتماعي است.
مدير گروه علوم سياسي دانشگاه تنسي افزود: از آنجايي که ادبيات فرهنگي و غيرنظامي فلسطين حد فيزيکي نمي شناسد و به رغم تبليغات مسموم رسانه ها براحتي از مرزهاي ملي فلسطين فراتر رفته و براحتي از طريق شعر، داستان فيلم و موسيقي به گوش مخاطبان جهاني خود رسيده و مي رسد، بايد به اين روش اميد واقعي داشت و مبارزه را از اين راه نيز ادامه داد.
مغربي اظهار داشت: امروزه در سرزمين هاي اشغالي با روش هاي استعماري اقليتي را جانشين اکثريت کردند و ملت ريشه داري را به فراموشي مي سپارند و مبارزات و مذاکرات سياسي نيز تاکنون نتوانسته اند به دلايل مختلف راه به جايي ببرند.
وي با تاکيد مجدد بر فرهنگ و مبارزه فرهنگي اضافه کرد: در اين ميان ادبيات و فرهنگ بزرگاني چون "بشارا دوماني" با طرح "تاريخ فلسطين"، شعرايي چون "محمود درويش"، "ايميلي حبيبي"، "سميح القاسم"، "ادوارد سعيد" و "منا حتوم" در لندن و بسياري از مبارزان فرهنگي در تبعيد مي توان با ثبت و ضبط آثار و محصولات فرهنگي مبارزه، بيشترين خدمت را به آرمان فلسطين کرد.
مغربي که پيشتر مدير مرکز تحقيقات و توسعه "غسان" در "رام الله" بود، خاطرنشان کرد: اسراييلي ها در حوزه هاي سياسي و جغرافيايي براحتي مي توانند براي مبارزه محدوديت ايجاد کنند ولي مبارزه فرهنگي فراتر از زمان و مکان است و در دراز مدت بهترين تاثير را در ادبيات جهان خواهد داشت.
وي با شاره به اينکه صهيونيست ها نيز به اهميت اسناد فرهنگي واقف هستند، گفت: مهاجمين اسراييلي در حمله به وزارتخانه همه کامپيوترهاي آنرا از بين مي برند چرا مبادا اثري مکتوب و مستند از ملت فلسطين بر جاي بماند، ولي تا زماني که اين ادبيات و اسناد در سراسر جهان پراکنده هستند، دسترسي به آنها نيز چندان کار ساده اي نخواهد بود و اثرگذاري خود را از دست نخواهد داد.
وي که تز دکتراي او ملي گرايي و ايدئولوژي عربي در خاورميانه است، در پايان در باره ادبيات ناسيوناليزم ضد استعماري گفت: هويت فرهنگي پيش از تشيکل هويت سياسي از درون يک ملت شکل مي گيرد و لذا ملت فلسطين حتي اگر در چنگال قدرت هاي امپرياليستي قرار گرفته باشد، شايد هويت سياسي خود را از دست بدهد، ولي پس از آن نيز قارد است هويت يکپارچه فرهنگي خود را حفظ کرده و در زمان مناسب آنرا احيا کند.
در اين کنفرانس سه روزه بسياري از شخصيت هاي سياسي و علمي از سراسر جهان حتي از اسراييل جمع آمده اند تا تشکيل يک دولت قومي را در جهاني که امروزه تبعيض و محدوديت نمي پذيرد، بررسي کنند.