باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا، داراییهای اعضای گروه شبه نظامی الشباب سومالی را که برضد دولت مرکزی این کشور مبارزه می کند، توقیف کرد.
کاخ سفید روز سه شنبه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد باراک اوباما حکمی را امضا کرده است که بر اساس ان داراییهای اعضای گروه شبه نظامی الشباب و دیگر افرادی که در خشونتها و مناقشه مسلحانه این کشور دست دارند، توقیف می شود. رئیس جمهور امریکا با توجه به قوانین رایج و قطعنامه های سازمان ملل متحد، به این نتیجه رسیده است که اوضاع سیاسی سومالی و تداوم خشونت در این کشور جنگزده یک تهدید بزرگ و جدی برای امنیت ملی و سیاست خارجی امریکا به شمار می رود.
در بیانیه کاخ سفید امده است حکمی که رئیس جمهور امریکا روز گذشته امضا کرد و از اولین ساعات روز چهار شنبه به اجرا گذاشته شد، همه سومالی و مردم این کشور را شامل نمی شود بلکه تنها انهایی را تنبیه می کند که امنیت و ثبات این کشور را به مخاطره می اندازند. طبق بیانیه کاخ سفید، تدبیری که رئیس جمهور امریکا اتخاذ کرده است فقط داراییها و منافع گروه افراط گرای الشباب را که اوایل فوریه گذشته وابستگی خود را به شبکه تروریستی القاعده اعلام و برای نابودی دولت انتقالی سومالی سوگند یاد کرد، توقیف می کند.
از میان یازده فردی که حکم رئیس جمهور امریکا شامل حال انها می شود می توان به شیخ حسن ترکی، رئیس گروه شبه نظامی که از متحدان الشباب است اشاره کرد. گروه شباب که مهمترین گروه شبه نظامیان سومالی به شمار می رود و امریکا نام انرا در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داده است، با حمایت یک گروه دیگر به نام حزب الاسلام کنترل بخشهای زیادی را در جنوب و مرکز سومالی در دست دارد. به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، نیروهای دولت انتقالی سومالی و شبه نظامیان الشباب پیوسته بر سر کنترل بخشهای مختلف پایتخت با یکدیگر درگیر می شوند.
دولت انتقالی سومالی که جامعه بین المللی انرا به رسمیت شناخته اذعان کرده است که بخشهای تحت کنترل نیروهای دولتی در پایتخت روز به روز محدودتر می شود این در حالی است که صدها هزار غیرنظامی از بیم جان خود از پایتخت فرار کرده اند.
حتی کمک نیروهای صلحبان اتحادیه افریقا نیز کمک چندانی به بهبود اوضاع در موگادیشو نکرده است.
در حال حاضر چهار هزار و سیصد نظامی صلحبان از دو کشور اوگاندا و بروندی در سومالی مستقر هستند در حالیکه در ابتدا قرار بود هشت هزار نیروی صلحبان به این کشور جنگزده اعزام شوند.
این نیروها که از ماه مارس سال دو هزار و هفت وارد سومالی شدند تنها نیروی صلحبان خارجی مستقر در سومالی هستند و هر روز هدف حملات شبه نظامیان الشباب قرار می گیرند.
شبه نظامیان الشباب نیروهای صلحبان اتحادیه افریقا را تهدید کرده اند که تا خروج تمام نیروهای خارجی از خاک سومالی به مبارزات خود ادامه خواهند داد. سومالی واقع در شاخ افریقا از سال هزار و نهصد و نود و یک و درپی سرنگونی دولت محمد زیاد باره درگیر جنگ داخلی است.