رهبر حزب کنگره مردمي سودان تاکيد کرد که مشکلات فني انتخابات را نمي توان را به نيت نظام حاکم براي تقلب مرتبط کرد.
گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا به نقل از پايگاه خبري الجزيره،
حاکي است:
"حسن الترابي"، که از رهبران احزاب مخالف سودان به شمار مي رود، خاطرنشان کرد: با وجود مشکلات آشکاري که در روند برگزاري انتخابات سودان وجود دارد، نمي توان اين مشکلات را به تقلب نظام حاکم براي تاثيرگذاري بر نتايج انتخابات مرتبط کرد.
الترابي، کميسيون ملي انتخابات سودان را مسوول حل مشکلات فعلي دانست و يادآور شد: برخي مشکلات از زمان آغاز روند انتخابات، ثبت نام از نامزدها و راي دهندگان، ورود نام آنها در رايانه و ...وجود داشت و نيروهاي پليس نيز براي حل اين مشکلات، آموزشهاي لازم را نديده اند؛ اين در حالي است که عده اي، اين مشکلات را تقلبي آشکار مي دانند، اما من چنين تفسيري از وضعيت فعلي ندارم.
وي تاکيد کرد: با وجود همه مشکلات فعلي، معتقدم که تاخير در برگزاري انتخابات، راه حل مناسبي نبود، زيرا سودان براي مدت طولاني تري تحت سيطره نظام حاکم قرار مي گرفت.
وي اعلام کرد: اين انتخابات به احزاب مخالف فرصت مي دهد تا آراي خود را با آزادي بيان کنند و به شوراي استان ها و پارلمان راه يابند، از سوي ديگر حزب حاکم نيز با واقعيت جديد رو به رو مي شود و با احزاب مخالف همکاري مي کند.
الترابي گفت: معتقدم که فرمانداران جنوب و شمال و همچنين نمايندگان شوراهاي اين استانها از حزب حاکم انتخاب نمي شوند.
وي، همچنين از احزاب مخالف که پس از طي مراحل طولاني شرکت در انتخابات، با اعلام عدم اعتماد به حزب حاکم، انتخابات را تحريم کردند، انتقاد کرد.
الترابي ضمن دفاع از موضع حزبش براي مشارکت در انتخابات، ابراز اميدواري کرد که اوضاع به سوي جدايي جنوب سودان پيش نرود و زمينه براي ايجاد وحدت فراهم شود.
وي همچنين درباره اينکه آيا در صورت پيروزي حزب حاکم "کنگره ملي" در انتخابات، با آنها ائتلاف خواهد کرد، گفت، ممکن است با هر دولت ائتلافي و با هر حزبي از احزاب سودان ائتلاف کند، اما با حزب حاکم ائتلاف نخواهد کرد.
به گزارش الجزيره، پيش بيني ها درباره نتايج انتخابات سودان پس از کناره گيري "ياسر عرمان" نامزد جنبش آزاديبخش خلق سودان و "صادق المهدي"، رهبر حزب امت، از پيروزي "عمر البشير"، نامزد حزب حاکم خبر مي دهد.
بر اساس قانون انتخابات سودان، رئيس جمهور و رئيس دولت جنوب بايد نصف به علاوه يک آراي صندوق هاي راي گيري را به دست آورند، اما در صورتي که هيچ يک از نامزدها نتوانند اين ميزان راي را به دست آورند، انتخابات به دور دوم کشيده مي شود.
انتخابات سودان از يکشنبه گذشته آغاز شد و با تمديد دو روزه زمان راي گيري، امروز به پايان مي رسد، اين انتخابات بر اساس بندهاي توافقنامه صلح "نيواشا" که به دو دهه جنگ داخلي در سودان پايان داد، برگزار مي شود و زمينه براي برگزاري همه پرسي جنوب سودان در سال 2011 را هموار مي کند.
طي اين پنج روز راي گيري، حدود 16/5 ميليون راي دهنده به 13 هزار مرکز راي گيري مي روند تا از ميان هشت نامزد انتخابات رياست جمهوري کانديداي منتخب خود را تعيين کنند و در انتخابات محلي، تعيين نمايندگان پارلمان و رئيس دولت جنوب نيز شرکت جويند.
بر اساس گزارش ها، 840 ناظر بين المللي در کنار بنياد کارتر و اتحاديه اروپا و 232 سازمان ملي و 20 هزار و 278 ناظر محلي بر روند برگزاري اين انتخابات نظارت دارند.