مديرکل روابط بينالملل الجزاير گفت: برخي ابزارهاي بينالمللي مانند معاهده N.P.T، معاهده عدم گسترش سلاحهاي اتمي، معاهده استارت 1 و معاهده استارت 2، موضوع خلع سلاح و عدم اشاعه سلاحهاي هستهاي را محدود کردهاند.
به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، بنشاهداني در کنفرانس خلع سلاح و عدم اشاعه سلاحهاي هستهاي در تهران، با تاکيد بر اينکه امروز بقاي بشريت با سلاحهاي هستهاي مورد تهديد قرار گرفته است، تصريح کرد: وجود هزاران سلاح هستهاي در جهان به گسترش تهديد کمک ميکند که اگر تلاشهاي جدي را براي مقابله با آن به عمل نياوريم، جامعه جهاني با خطر مواجه است.
وي با اشاره به فجايعي که سلاحهاي هستهاي براي کل بشريت به بار آورده است، خاطرنشان کرد: ماهيت سلاحهاي کشتار جمعي بهگونهاي است که به شدت کشورها را تخريب ميکند. بر اين اساس بايد با استفاده از مفاد قوانين بينالمللي به مقابله با آن پرداخت.
مديرکل روابط بينالملل الجزاير با اشاره به افزايش گسترش منازعات در جهان، بيان کرد: بايد با کاهش اين منازعات، زرادخانههاي کشورهاي مختلف کاهش يابد. البته ما معتقديم معاهدههايي مانند استارت 1 و 2 کافي نيستند. اميدواريم موضوع مبارزه با سلاحهاي هستهاي توسط پارلمانهاي کشورهاي مختلف تصويب و به اجرا گذاشته شود.
بنشاهداني با بيان اينکه در هيچ مقطع زماني حذف کامل سلاحهاي هستهاي از جهان پيشبيني نشده است، گفت: بايد بررسي کرد که آيا ايجاد محدوديت براي اين سلاحها پيشبيني شده است؟ در اين مقطع ابزارهاي کاملي براي مقابله با سلاحهاي هستهاي وجود ندارد.
وي با تاکيد بر اينکه برخي از کشورها معاهده عدم گسترش سلاحهاي هستهاي را امضا نکردهاند، اذعان کرد: بايد زمينه را براي باز شدن کشورهاي مختلف در اين معاهده فراهم آورده و همچنين پيشزمينههاي الزامآوري را براي اجراي مفاد N.P.T و عدم گسترش سلاحهاي هستهاي ايجاد کنيم.
بنشاهداني با بيان اينکه مفاد ان.پي.تي تا حدي اجرايي شده است، تصريح کرد: اگرچه برخي از مفاد اين معاهده هنوز هم اجرايي نشده است، اما تلاشهايي براي خلع سلاح هستهاي در اين معاهده صورت گرفته است.
مديرکل روابط بينالملل الجزاير با اشاره به موضعگيريهاي کشور الجزاير در کنفرانس بازنگري N.P.T در گذشته گفت: کشور من در اين کنفرانس اعلام کرد" ما بايد در جهت محو کامل سلاحهاي هستهاي گام برداريم" که البته برخي از کشورهاي عضو اين معاهده تاکنون به اين موضوع توجه نکردهاند. بنابراين موضوع عدم اشاعه زير سوال رفته است.
وي عناصري را که مفاد معاهده N.P.T را به خطر مياندازند جرم تلقي و تصريح کرد: براي تحقق کامل عدم اشاعه سلاحهاي هستهاي بايد تلاش بينالمللي انجام دهيم تا منافع همه کشورها تامين شود.
مديرکل روابط بينالملل جزاير از ضرورت ايجاد هماهنگي ميان تلاشهاي انجام شده براي کنترل سلاحهاي هستهاي سخن گفت و بيان کرد: بايد مکانيزمهايي را براي جمعآوري سلاحهاي کشتار جمعي بهکار بگيريم و همچنين با اجراي معاهده ان.پي.تي بهگونهاي متوازن و متقارن عمل کنيم تا همه کشورها از انرژي صلحآميز هستهاي برخوردار شوند.
بنشاهداني دستاوردهاي کنفرانس بازنگري N.P.T در سالهاي 2008 و 2009 را براي خلع سلاح و عدم اشاعه سلاحهاي هستهاي موثر دانست و خاطرنشان کرد: بايد با استفاده از مفاد کنوانسيونهاي بينالمللي بر سلاحهاي هستهاي، ميکروبي و شيميايي نظارت داشته باشيم و همچنين با ايجاد مناطقي عاري از سلاحهاي هستهاي به اهداف خود دست يابيم.
وي با تاکيد بر عاري شدن منطقه خاورميانه از سلاحهاي هستهاي گفت: بايد با جهاني کردن خلع سلاح و عدم اشاعه، پايبندي به مفاد N.P.T و پذيرش مکانيزمهاي کنوانسيونهاي بينالمللي، به سمت عاري کردن خاورميانه از سلاحهاي هستهاي پيش برويم.
بنشاهداني مذاکره را راهحل مناسبي براي رسيدن به خلع سلاح و عدم اشاعه سلاحهاي هستهاي دانست و بيان کرد: با توجه به دستاوردهاي سال گذشته اجلاس ژنو، اگر نهايت تلاش خود را بهکار بگيريم، ميتوانيم به نتايج مثبتي در زمينه خلع سلاح و عدم اشاعه سلاحهاي هستهاي دست يابيم.