شبکه خبري الجزيره قطر روز شنبه اعلام کرد: دولت سومالي از بلوکه شدن دارايي هاي چند تن از رهبران مخالف مسلح دولت، از سوي وزارت خزانه داري آمريکا استقبال کرد.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، الجزيره گفت: دولت سومالي از درج نام 12 شخصيت ديگر سوماليايي در فهرست دولت آمريکا براي بلوکه شدن اموالشان استقبال کرد.
بنابر گزارش، در همين حال، شيخ "حسن طاره اويس"رئيس حزب اسلامي سومالي که نام وي نيز بتازگي به اين فهرست افزوده شده، گفت: اين اقدام آمريکا، نشانه آن است که اوباما در دوران حکومتش هيچ يک از سياست هاي سلف خود را در برخورد با جهان اسلام تغيير نداده است.
خبرنگار الجزيره در موگاديشو در گزارشي در اين باره گفت:
بيشتر افراد گروه 12 نفره اي که اسامي آنان بتازگي به فهرست بلوکه شدن اموال در آمريکا افزوده شده، از رهبران جنبش جوانان مجاهد و حزب اسلامي و شخصيت هايي هستند که به داشتن روابط با مخالفان دولت سومالي و قاچاق سلاح متهم هستند.
علاوه بر شيخ اويس رهبر حزب اسلامي، امير جنبش جوانان مجاهد، شيخ "حسن ترکي" و شيخ "فواد محمد خلف" دو عضو برجسته جنبش جوانان مجاهد نيز در فهرست بلوکه شدن اموال قرار گرفته اند.
دولت سومالي اعلام کرد: تصميم وزارت خزانه داري آمريکا به تقويت پايه هاي ثبات در سومالي کمک مي کند.
دولت سومالي از دولت آمريکا خواست اقداماتي حتي شديدتر از اين را انجام دهد. يکي از مسئولان دولتي سومالي گفت: بايد نام افرادي که مخالف تحقق امنيت و ثبات در سومالي هستند به فهرست افراد تحت پيگرد عدالت افزوده شود و تصميم جديد آمريکا براي بلوکه کردن اموال 12 تن از اين افراد، گرچه دير اجرا شد، به دولت کمک مي کند و مخالفان و هواداران آنان را در داخل و خارج کشور منزوي مي کند.
خبرنگار الجزيره ادامه داد:
مخالفان دولت سومالي نيز اعلام کردند، اين موضوع، مساله اي کاملا سياسي است. آنان تاکيد کردند تصميم وزارت خزانه داري آمريکا، سياست مخالفان را در قبال دولت تغيير نمي دهد، بلکه آنان را بر مواضع خود محکم تر خواهد کرد.
در حالي که حزب اسلامي در قبال تصميم آمريکا موضع گيري کرد، جنبش جوانان مجاهد با خودداري از هر گونه اظهار نظر، اعلام کرد: اين امر تکرار شيوه سياسي آمريکا است که شايستگي پاسخ را ندارد.
خبرنگار الجزيره افزود:
ناظران معتقدند: بحران سومالي، بسيار پيچيده تر از آن است که تصميم به بلوکه کردن اموال مخالفان دولتي بتواند به حل آن کمک کند زيرا تاثير اموال بر نزاع کنوني اين کشور، به گونه اي نيست که غرب تصور مي کند.
لازم به توضيح است که جنبش جوانان مجاهد و حزب اسلامي، متحدان سابق "شريف شيخ احمد" رئيس جمهور کنوني سومالي هستند که پس از به قدرت رسيدن وي در کشور، به صف مخالفان پيوستند و بيش از يک سال است که با نيروهاي دولتي و صلحبانان آفريقايي درگير هستند.