رايزن فرهنگی ايران در سيرالئون به مناسبت روز بزرگداشت عطار نيشابوری در مصاحبه با مطبوعات اين كشور به معرفی فرازهايی از ابعاد سازنده زندگی اين عارف بزرگ و برخی از آثار وی پرداخت.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، «محمدرضا قزلسفلی» رايزن فرهنگی ايران در سيرالئون در اين گفتگوی مطبوعاتی ضمن معرفی فرازهايی از ابعاد سازنده زندگی «عطار نيشابوری» و برخی از آثار وی تصريح كرد: عطار با مطرح كردن مفاهيمی از جمله عرفان، خدا، ايمان و دين و با احيای آرمانها و ارزشهای بزرگ انسانی، پيامهای سازندهای را برای بشريت به ارمغان آورد.
وی افزود: عطار كه در توسعه شعر ايران نقش مهم و برجستهای داشت در سال 1119 ميلادی در شهر نيشابور متولد و در سال 1220 ميلادی در قتل عام اين شهر به وسيله مغولان كشته شد.
رايزن فرهنگی ايران در بخشی از اين گفتگو با اشاره به برخی از آثار مهم عطار گفت: وی در كتاب تذكره الاولياء شرح حال، اقوال و كرامتهای نود و شش تن از عارفان بزرگ را به نثری ساده و شيوا بيان میكند.
وی گفت: تأليفات و تصنيفات عطار در نظم و نثر به عدد سورههای قرآن و ديوان قصيدهها و غزليات اين عارف بزرگ حدود 10 هزار بيت است.
وی در پايان اين گفتوگو با اشاره به محتوای عرفانی كتاب «منطقالطير» گفت: اين كتاب حدود ۴۵۰۰ بيت است كه مراحل شناختن رازهای هستی را در هفت منزل بيان میكند؛ عطار اين هفت وادی را به عنوان هفت شهر عشق، به ترتيب طلب، عشق، معرفت، استغناء، توحيد، حيرت و فقر ناميده است.
اين مصاحبه در روزنامههای استاندارد تايمز، نيوويژن و دیاسپكتيتور و راديوهای دموكراسی، فرهنگ و نمسيل منعكس شد.