عضو حزب حاکم کنگره ملي سودان ، انتخابات اخير اين کشور را موفقيت آميز، بي نظير وعامل ايجاد تحولاتي در نقشه آينده سياسي سودان دانست.
"قطبي المهدي" رييس دبيرخانه سازمان ها در حزب کنگره ملي سودان روز شنبه در مصاحبه با شبکه خبري العالم گفت: مهمترين فايده انتخابات سودان اين است که نقشه سياسي اين کشور را روشن خواهد کرد.
وي افزود: از مدت ها پيش تحولاتي در افکارعمومي سودان رخ داده است و حمايت مردمي از برخي گروههاي سياسي، ديگر همانند گذشته نيست و گروه هاي جديدي در صحنه ظاهر شده اند.
قطبي المهدي اعتراض برخي گروه هاي سياسي به نتايج انتخابات را زودهنگام دانست و اظهار داشت : قبل از برگزاري انتخابات گفته مي شد که انتخابات قانوني نخواهد بود و تقلب خواهد شد، اين ناشي از بي اعتمادي برخي از احزاب به وضعيت سياسي خودشان است بنابر اين به دنبال توجيه و بهانه تراشي هستند و در حقيقت خواستار هيچگونه دموکراسي و انتخابات نيستند اما آنها را در برابر چالش و عمل انجام شده قرار داديم.
وي درباره حالت فوق العاده در دارفور گفت: نبايد دموکراسي و انتخابات در گرو مشکلات کنوني و حل آنها باشد زيرا برخي از مشکلات پيچيده به آساني حل نمي شود و نمي توان منتظر حل اين مشکلات بود سپس انتخابات را برگزار کرد.
عضو حزب کنگره ملي سودان با بيان اينکه مخالفان براي ايجاد هرج و مرج تلاش خواهند کرد ، اظهار داشت: احزاب مخالف دولت سودان به سوي ايجاد نوعي هرج و مرج گرايش پيدا کرده اند زيرا احساس مي کنند در انتخابات پيروز نخواهند شد ، بنابر اين قصد دارند به روند دموکراسي خدشه وارد کنند.
وي در پاسخ به اين سئوال ، آيا درخواست کنگره ملي از ساير احزاب براي شرکت در دولت ائتلاف ملي با هدف نجات روند انتخابات مطرح شده است يا خير؟ ، گفت: روند انتخابات موفقيت آميز بوده چرا که ميزان مشارکت مردم بسيار زياد بوده است و کنگره ملي با فاصله زيادي نسبت به رقباي خود پيروز خواهد شد اما به علت تنوع قشرهاي اجتماعي ، سياسي و نژادي در سودان، گرايش به سوي تشکيل دولت ائتلافي است.
قطبي المهدي خاطر نشان کرد که حزب کنگره ملي مي تواند به تنهايي دولت تشکيل دهد اما براي ثبات بيشتر در کشور اين درخواست را مطرح کرده و تاکنون برخي از احزاب موافقت کرده اند.
انتخابات چند منظوره سودان که در ربع قرن گذشته سابقه نداشته است، روز يکشنبه گذشته آغاز و قرار بود تا روز سه شنبه برگزار شود توسط کميسارياي ملي انتخابات تا روز پنجشنبه ادامه يافت.
انتخابات سودان شامل انتخاب رييس جمهور، نمايندگان مجلس و مقامات محلي بود که با استقبال گسترده مردم اين کشور مواجه شد.
" وليد حامد" دبيرسازمان هاي مردمي جنبش خلق در شمال سودان نيز به شبکه خبري (العالم )گفت: در انتخابات تقلب بي سابقه اي رخ داده و نتايج آن مشکلات زيادي براي سودان ايجاد خواهد کرد.
وي افزود:هدف اصلي اين انتخابات برقراري ثبات در سودان بود اما شيوه برگزاري انتخابات عاملي براي جنگ هاي داخلي ، تقسيم سودان و سوق دادن جنوبي ها به سوي جدايي شده است.
وليد حامد تصريح کرد: انتخابات و شيوه برگزاري آن اهداف مورد نظر را محقق نمي کند زيرا انتخابات در شرايط بسيار بد نبود آزاديها و حالت فوق العاده در دارفور برگزار شد.
وي عملکرد کميسارياي انتخابات سودان را زير سئوال برد و خاطرنشان کرد: کميسارياي انتخابات مستقيما از حزب حاکم کنگره ملي تبعيت مي کند و ما بارها خواستار تشکيل مجدد کميساريا شديم تا امکان برگزاري انتخابات آزاد و سالم فراهم شود.
دبيرسازمان هاي مردمي جنبش خلق در شمال سودان گفت: اميد به ايجاد وحدت در سودان بويژه بعد از تقلب در انتخابات در حال از بين رفتن است و اين مساله آثار منفي بر ثبات سودان خواهد داشت.
وي درباره درخواست کنگره ملي از ديگر احزاب براي شرکت در دولت آينده در صورت پيروزي در انتخابات ، گفت : اين درخواست فقط در رسانه ها مطرح مي شود و به طور رسمي به جنبش خلق ارسال نشده است و اگر ارسال شود رهبري اين جنبش تشکيل جلسه خواهد داد و تصميم مناسبي اتخاذ خواهد کرد اما تاکنون جنبش خلق تصميمي درباره رد و يا قبول اين درخواست نگرفته است.
وليد حامد افزود: قبل از سخن گفتن از تقسيم قدرت بايد برخي از مسائل بسيار مهم حل شود چرا که اوضاع در دارفور وخيم است و خطر جدايي جنوب و بي ثباتي در مرکز سودان و مصادره آزادي ها و فقر شديد وجود دارد.
" کمال عمر" دبير سياسي کنگره مردمي ، حزب کنگره ملي را به استفاده از نهادهاي کشور به نفع خود متهم کرد و اظهار داشت: انتخابات فقط براي خوب جلوه دادن چهره نظام و پشت سرگذاشتن اين مرحله برگزار شد و شيوه برگزاري انتخابات نشان مي دهد که کنگره ملي به مسئله تحول دمکراتيک هيچ تمايلي ندارد و انتخابات صرفا براي پشت سرگذاشتن مسئله دادگاه جنايي برگزار شده است.
وي در گفت وگو با العالم با بيان اينکه يکي از حقوق اساسي ما ترغيب حرکت مردمي در صورت عدم اعتقاد به مساله دموکراتيک از طرف دولت سودان است، تصريح کرد : قبل از انتخابات برآورد کرديم که شرايط سودان براي انتخابات مناسب نيست و اکنون با تخلفات در کميته ها و عملکرد کميسارياي انتخابات براي ما روشن شده که دولت حاضر نيست بهاي دمکراسي و تحول دمکراتيک را بپردازد.
دبيرسياسي کنگره مردمي بر مخالفت اين حزب با مشارکت در دولت آينده تاکيد کرد و اظهار داشت: موضع ما مخالفت کامل با مشارکت در دولت هاي آينده است زيرا اگر مي خواستيم وارد دولت شويم تفاوتي با آن نداشتيم.
کمال عمر گفت: در دولتي که کنگره ملي با قوانين و نهادهاي خود آن را رهبري مي کند، شرکت نخواهيم کرد و اگر کنگره ملي بخواهد گروههاي سياسي را وارد دولت کند بايد بهاي آن را بپردازد.
وي افزود: انتخابات، مردم سودان را در گرو دولت قرار خواهد داد تا با آن در برابر تصميمات و مواضع بين المللي مقاومت کند و کنگره ملي تلاش خواهد کرد عرصه سياسي از جمله گروههاي سياسي را به دولت فرمايشي بکشاند تا با تصميمات و مواضع خود بر آن تسلط داشته باشد.