بر اساس گزارش نمايندگان حقوق بشر در آفريقاي جنوبي، اين موضوع مشخص شد كه وضعيت قاچاق انسان در اين كشور به حدي است كه به يك بحران بدل شده و مقامات اين كشور هم با وجود اعمال تدابير امنيتي و وضع قوانين سختگيرانه تاكنون موفق به حل اين معضل نشدهاند.
به گزارش سرويس «اجتماعي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، «ماگدا شولتز» ـ يكي از نمايندگان حقوق بشر در آفريقاي جنوبي ـ در اين باره توضيح داد: اگر در خيابانهاي اين كشور به ويژه در منطقه «ارملو» واقع در شرق آفريقاي جنوبي قدم بزنيد، متوجه وضع اسفبار و رقتانگيز افرادي ميشويد كه توسط قاچاقچيان انسان به دام افتاده و هم اكنون مجبورند براي سير كردن شكم خود و پرداخت هزينهها به صاحبكارانشان در اين خيابانها مشتري جمع كنند.
وي خاطر نشان كرد: اكثر اين قربانيان زنان و دختران كم سن و سال هستند كه از نقاط مختلف اين كشور به اين منطقه آورده شدند و حال مجبورند براي زنده ماندن تن به هر كاري بدهند و اكثريت به عنوان روسپي و يا برده جنسي فعاليت ميكنند.
اين در حاليست كه برخي از اين افراد كمتر از 16 سال دارند و براي پرداخت قرضهاي خانواده خود به قاچاقچيان انسان فروخته شدهاند و حتي با اتمام پرداخت اين قرضها باز هم در خدمت اين افراد هستند.
«ماگدا شولتز» خاطر نشان كرد: تاكنون زنان و دختران زيادي از چنگال اين قاچاقچيان فرار كردهاند، اما تعداد كمي از آنها حاضر به همكاري با نيروهاي پليس و نمايندگان حقوق بشر شدند، چرا كه از جان خود ميترسند.
با اين حال، اگر اين افراد مصمم باشند تا از اين افراد سودجو و سوءاستفادهگر شكايت كنند، حتما تحت حفاظت برنامه حفاظت از شاهد قرار ميگيرند و به خوبي از آنها محافظت و مراقبت ميشود.
براساس گزارش نمايندگان حقوق بشر در آفريقاي جنوبي، اين موضوع مشخص شد كه تمامي مدارك و مشخصات هويتي زنان و دختران در چنگال اين قاچاقچيان انسان، از آنها گرفته شده و قاچاقچيان آنها را مجبور ميكنند تا براي آن كه هميشه در اختيار و تحت فرمانشان باشند، مواد مخدر مصرف كنند.
همچنين تمامي مبلغي را كه زنان و دختران به دست ميآورند، بايد دو دستي تقديم اربابان خود كنند. در اين ميان اربابان تنها ظرفي از برنج و گوشت نامرغوب به آنها به عنوان غذا ميدهند.
«ونسا بارولسكي» ـ يكي از جامعه شناسان شوراي تحقيق نمايندگي حقوق بشر در آفريقاي جنوبي ـ اضافه كرد: پليس و نيروهاي دولتي عموما به حرف زنان، دختران، مهاجران و كودكان توجهي نميكنند. در حالي كه اين افراد قربانيان اصلي قاچاق و تجارت انسان در اين كشور آفريقايي محسوب ميشوند.
مشكل اصلي در حل نشدن اين معضل در اين كشور اين است كه بازرسان تنها با بازجوييهاي سرسري بدون پيگيري از روسپيها از روي اين مساله مي گذرند و تاكنون كسي از قاچاقچيان انسان و سركردههاي آنان سوالي نكرده است.
به همين دليل بسياري از اين نوع پروندهها حل نشدني باقي ميمانند و شايد يكي از دلايل ثبات و راكد ماندن اين معضل ترس و هراس مسوولان دولتي و بازرسان پليس از قاچاقچيان و باندهاي مافياي تجارت انسان است.
اين جامعهشناس شوراي تحقيق نمايندگي حقوق بشر در آفريقاي جنوبي، عنوان كرد: كودكاني كه از نقاط مختلف آفريقا به آفريقاي جنوبي قاچاق ميشوند، اكثرا به عنوان گداهاي خياباني، پرستار بچه و خدمتكار در اين كشور به كار گمارده ميشوند. در برخي از موارد هم مشاهده شده كه از اين كودكان به عنوان بردههاي جنسي استفاده شده است.
همچنين گزارشاتي نيز وجود دارد كه نشان از قاچاق كودكان، زنان و دختران از كشورهاي حوزه آسيا به اين كشور دارد.
به گزارش ايسنا، با توجه به اجراي قانوني مبني بر زندان ابد براي قاچاقچيان انسان باز هم تعداد زيادي از اين افراد با تشكيل باندهاي مخوف مافيايي به انجام اين فعاليتهاي غيرانساني ميپردازند.