حزب کنگره ملي حاکم بر سودان امروز (سه شنبه) اعلام کرد که از تمايل واشنگتن براي همکاري با دولتي که پس از انتخابات شکل مي گيرد، استقبال مي کند.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا به نقل از خبرگزاري فرانسه، حزب کنگره ملي حاکم در سودان به رهبري "عمر البشير"، امروز (سه شنبه) ضمن رد اتهامات واشنگتن درباره عدم شفافيت انتخابات اين کشور، يادآور شد که از تمايل واشنگتن براي همکاري با دولت آينده اين کشور استقبال مي کند.
"ابراهيم غندور"، يکي از مقامات عالي رتبه حزب کنگره ملي گفت: يکي از مهم ترين معيارهاي بين المللي برگزاري يک انتخابات، شفافيت و آزاد بودن آن است که سودان توانست آن را به دست آورد.
اين مقام سوداني افزود: ما همکاري با دولت آمريکا براي اجراي توافقنامه صلح فراگير و همچينين ايجاد روابط دوجانبه را مي پذيريم.
انتظار مي رود که "عمر البشير" و حزب کنگره ملي حاکم در انتخاباتي که از 11 تا 15آوريل گذشته (22 تا 26 فروردين) برگزار شد، پيروز شوند.
انتخابات هفته گذشته سودان در سطوح مختلفي چون تعيين رئيس جمهور، نمايندگان مجلس، فرمانداران و شوراهاي استانها در شمال و جنوب اين کشور و همچنين رئيس دولت جنوب بود.
اين در حالي است که "فيليپ کراولي"، سخنگوي وزارت خارجه سودان روز گذشته (دوشنبه) انتخابات سودان را فاقد شفافيت و آزادي دانست که با معيارهاي بين المللي هماهنگ نبوده است.
وي در ادامه افزود: اما ما اين انتخابات را گام مهمي براي اجراي توافقنامه صلح فراگير مي دانيم که در سال 2005 به جنگ داخلي ميان شمال و جنوب سودان پايان داد.
کراولي در ادامه خاطرنشان کرد: ما در آمريکا با دولت شمال و جنوب سودان همکاري خواهيم کرد و براي اجراي توافقنامه صلح و همه پرسي مهم جنوب سودان که در ژانويه سال آينده برگزار مي شود، تلاش مي کنيم.
وي تصريح کرد: در زمان حاضر همه به انتخابات رياست جمهوري سودان و احتمال پيروزي "عمر البشير" توجه مي کنند، اما انتخابات در سطوح مختلفي از جمله تعيين فرمانداران و اعضاي شوراهاي استانها برگزار شد که اين افراد اهميت زيادي دارند و بر همه پرسي سال 2011 و يا تصميماتي که درباره منطقه ابايه و دارفور اتخاذ مي شود، نظارت دارند.
وي گفت: اين نظارت ها موجب مي شود تا همه پرسي قابل پذيرشي در سال 2011 برگزار شده و يک دولت جديد تشکيل شود.
منطقه ابايه در نزديکي چاه هاي نفتي سودان قرار دارد و شمال و جنوب سودان بر سر حاکميت بر اين منطقه با يکديگر اختلاف دارند.
دارفور نيز از سال 2003 درگير جنگ داخلي است و بر اساس آمار سازمان ملل تاکنون 300 هزار نفر در اين منطقه کشته شده اند، اما سودان تعداد افراد کشته شده در اين منطقه را 10 هزار نفر مي داند.
انتظار مي رود که جنبش آزاديبخش خلق سودان در انتخابات 10 استان جنوب سودان پيروز شود و رسانه هاي گروهي سودان نيز از پيشتاز بودن "عمر البشير" در انتخابات رياست جمهوري خبر داده اند. اما احزاب مخالف در سودان، نتايج انتخابات را جعلي و دروغين دانسته و مشارکت در دولت آينده را رد کردند.
ناظران اتحاديه اروپا و مرکز کارتر پيش از اين اعلام کردند که اين انتخابات به سطح معيارهاي بين المللي نرسيد، اما در عين حال نمي توان ادعاهاي مربوط به تقلب را پذيرفت.