اميد رييسجمهور زيمبابوه براي توسعهي صنعت گردشگري اين كشور به مسابقات جام جهاني است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) رابرت موگابه، رييسجمهور كشور آفريقايي زيمبابوه در جشن سيامين سالگرد استقلال اين كشور ابراز اميدواري كرد كه با برگزاري مسابقات جام جهاني فوتبال، در كشور همسايه زيمبابوه، آفريقاي جنوبي در آينده نزديك، صنعت گردشگري زيمبابوه رشد چشمگيري را تجربه كند كه رشد اقتصادي اين كشور را نيز در پي خواهد داشت.
به گفتهي موگابه، كشور زيمبابوه در سال ٢٠٠٩، ٥٢٢ ميليون دلار از محل صنعت گردشگري درآمد داشت كه اين رقم ٥/٦ درصد از توليد ناخالص داخلي اين كشور را شامل ميشود.
در همين حال، كارشناسان صنعت گردشگري پيشبيني ميكنند، زيمبابوه با ميزباني از بخشي از تماشاچيان مسابقههاي جام جهاني، شاهد يك سونامي در حوزهي گردشگري باشد.
صنعت گردشگري آفريقاي جنوبي در آستانهي جام جهاني در مسير رشد است و پيشبيني ميشود، صنعت گردشگري چند كشور ديگر از قارهي آفريقا مانند زيمبابوه، زامبيا و موزامبيك نيز با برگزاري جام جهاني رشد چشمگيري را تجربه كند.
البته زيمبابوه بهدليل بهره بردن از جاذبههاي متنوع گردشگري از جمله آبشار ويكتوريا، در گذشته مورد علاقهي گردشگراني از كشورهاي مختلف بود؛ اما بهدليل وقوع بحران اقتصادي و سياسي در اين كشور، تعداد گردشگران زيمبابوه بهشدت كاهش يافت.
دولت زيمبابوه با پايان يافتن بحرانها قصد دارد، با استفاده از صنعت گردشگري و فرصت تاريخي برگزاري مسابقههاي جام جهاني فوتبال در قارهي آفريقا، اقتصاد خود را احيا كند.
در اين راستا، دولت زيمبابوه قصد دارد، صنعت گردشگري شهر كوچك ويكتوريا را در كنار آبشار ويكتوريا، يكبار ديگر با استانداردسازي زيرساختهاي گردشگري اين شهر و ساخت چند هتل لوكس احيا كند و گردشگران را به اين شهر و كشور زيمبابوه بازگرداند.
زيمبابوه در سال ١٩٩٩ ميلادي در بهترين روزهاي صنعت گردشگري خود، ميزبان يكميليون و ٤٠٠هزار گردشگر بود كه حاصل آن، درآمد ٤٠٠ميليون دلاري براي دولت اين كشور و اشتغال بخش قابل توجهي از نيروي كار آن بود؛ ولي تعداد گردشگران زيمبابوه در سال گذشتهي ميلادي، ٢٢٣هزار گردشگر بود.
پس از تشكيل دولت ائتلافي در زيمبابوه كه به بحران سياسي در اين كشور پايان داد، زيمبابوه تلاشهاي زيادي را در راستاي احياي صنعت گردشگري انجام داده است كه از آن جمله ميتوان به راهاندازي دفتر اطلاعرساني جاذبههاي گردشگري زيمبابوه در كشورهاي مختلف جهان، جذب سرمايهگذاريهاي خارجي، درجهبندي هتلها و يكسانسازي نرخ هتلهاي با امكانات يكسان در تمام مناطق اين كشور اشاره كرد. هرچند كارشناسان اعلام كردهاند كه احياي صنعت گردشگري زيمبابوه به سالانه ٢٠٠ميليون دلار سرمايهگذاري در مدت پنجسال نياز دارد.
سال گذشته نيز، رسول مؤمني ـ سفير ايران در كشور آفريقايي زيمبابوه ـ از برقراري خطوط پروازي بين ايران و زيمبابوه در آيندهي نزديك، با هدف توسعهي گردشگري خبر داد و اعلام كرد كه با اين اقدام، همكاريهاي دو كشور در زمينههاي مختلف اقتصادي بسيار ملموستر از گذشته خواهد شد.
وي خواهرخواندگي شهر شيراز، پايتخت امپراطوري ايران باستان و شهر ماسوينگو (Masvingo) در زيمبابوه را در راستاي تلاشهاي دو كشور براي توسعهي روابط فرهنگي و اقتصادي، بويژه در زمينهي گردشگري ارزيابي كرد.
فاصلهي بين شهر ويكتوريا و ژوهانسبورگ در آفريقاي جنوبي با هواپيما، ٩٠ دقيقه است و مسابقات جام جهاني فوتبال نيز از ١١ ماه ژوئن سال آيندهي ميلادي در آفريقاي جنوبي آغاز ميشود و يكماه ادامه مييابد. بر اين اساس، تماشاچيان مسابقات جام جهاني ميتوانند از آبشار ويكتوريا ديدن كنند.
مقامات صنعت گردشگري زيمبابوه قصد دارند، با بهكارگيري چند فروند هليكوپتر، امكان تماشاي اين آبشار را توسط گردشگران از فاصله نزديك فراهم كنند. البته گردشگران علاوه با آبشار ويكتوريا ميتوانند پارك ملي زامبزي را به مساحت ٥٦ هزار هكتار كه صدها گونهي جانوري و گياهي را دارد، ببينند.