محمد رضا قزلسفلي رايزن فرهنگی ايران در سيرالئون طی سخنانی در جمع نمازگزاران مسجد«هوسا» شهر فريتاون، به بررسی نقش رزق حلال و حرام در تربيت و رشد معنوی و اخلاقی انسان پرداخت.
به گزارش اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، محمدرضا قزلسفلی 27 فروردينماه، طی سخنانی در جمع نمازگزاران مسجد «هوسا» شهر فريتاون با توجه به اوضاع اجتماعی و فقر همه جانبه مردم سيرالئون و به منظور تقويت پايههای اعتقادی مسلمانان اين كشور ضمن بررسی نقش رزق حلال و حرام در تربيت و رشد معنوی و اخلاقی انسان گفت: ترديدی وجود ندارد كه خوراكیها و آشاميدنیها هم بر جسم انسان و هم در تربيت و رشد معنوی و اخلاقی آنان تأثير میگذارد. غذای حلال موجب طولانی شدن عمر و شكوفايی فكر و استعداد انسان میشود.
قزلسفلی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه وظیفه ادیان الهی ، انبیاء ، ائمه اطهار (ع) ،علما و دانشمندان اسلامی بیان همین امور باطنی است که در دسترس بشر نیست گفت که بسیاری از گناهان ریشه در آلودگی روح آدمی دارد و لقمه حرام مثل آب آلوده که باعث بیماری جسم می شود جان آدمی را آلوده میکند.
رايزن فرهنگي ايران افزود: غذای پاك و حلال در روح و قلب انسان اثر مثبت و سازنده و غذای حرام اثر بد و منفی میگذارد. اثر غذاهای حلال در نور باطن و صحت عبادات و اثر غذاهای حرام در تاريكی قلب و تنبلی در عبادات به خوبی مشاهده میشود .
وی در ادامه سخنانش تأكيد كرد: حرام خواری بصيرت و شناخت را در بسياری از مسلمانان مختل كرده و باعث شده تا حقايق دين مبين اسلام و معارف انسان ساز آن را درك نكرده و با دشمنان عليه ساير مسلمانان همكاری كنند.
امام جمعه مسجد هوسا تصريح كرد: حرام خواری باعث شد تا در روز عاشورا سال شصت و يك هجری عدهای ايمان و قدرت تشخيص حق از باطل را از دست داده و فرزند رسول الله حضرت امام حسين (ع) را به شهادت برسانند.
قزلسفلی در ادامه خطبه ها با عنایت به اینکه بعضی از مسلمانان و برخی از امام های جماعات سیرالئون به خاطر فقر همه جانبه حتی در مراسم افطاری سفارت خانه های کشورهای غربی بویژه آمریکا حضور دارند و روزه خود را با غذای حرام آن کشورها افطار می نمایند با اشاره به حدیث حضرت علی (ع) که فرموده اند " چهار چيز است به هر كس داشته باشد خير دنيا و آخرت به او داده شده است: راستگوئی ، اداء امانت، حلال خورى و خوش اخلاقى " گفت که حرام خواری اثراث سوئی بر جان و روان انسان داشته و سرنوشت وی را تغییر می دهد .
رایزن فرهنگی در بخشی از خطبه ها با قرائت حدیث " العباده سبعون جزء، افضلها جزء طَلَب الحلال - عبادت هفتاد جزء است و بالاترین و بزرگترین جزء آن کسب حلال است " گفت که انسان باید در کسب خود دقت کند و در نتیجه غذائی که میخورد حلال باشد تا اثرات آن در قلب و روح او نورانیت ایجاد نموده و عباداتش مقبول خداوند متعال واقع گردد. مضافا اینکه روایات تصریح کرده اند که هر کس لقمه حلال بخورد فرشتهای بالای سر او می ایستد و برای او تا زمانی که از خوردن دست بکشد طلب مغفرت می نماید . ضمن اینکه حدیثی می فرماید هر کس غذای حلال بخورد خداوند قلب او را تا چهل روز نورانی میگرداند.
رايزن فرهنگی كشورمان در پايان به سوالات نمازگزاران در زمينههای مختلف دينی، فرهنگی و اجتماعی پاسخ داد.