يك انديشمند برجسته مصري موضعگيري برخي از كشورهاي عربي عليه ايران از جمله مصر را به باد انتقاد گرفت و گفت: نميدانم چرا ما ميخواهيم با ايران دشمني كنيم؟ يا اينكه در كنار اسرائيل عليه ايران موضع بگيريم.
به گزارش فارس، "محمد حسنين هيكل " نويسنده بزرگ مصري به شدت از موضع برخي كشورهاي عربي و در راس آنها مصر به ايران انتقاد كرد و گفت: نمي دانم چرا ما مي خواهيم با ايران دشمني كنيم؟ يا اينكه در كنار اسرائيل عليه ايران موضع بگيريم!
"احمد ابوالغيط " وزير خارجه مصر در مصاحبه با تلويزيون اين كشور با الفاظي مغرضانه و با طرح ديدگاههاي نژادپرستانه و قوميتگرايانه عربي، نقش جمهوري اسلامي ايران در منطقه را مورد انتقاد قرار داده مورد.
محمد حسنين هيكل افزود: من فكر نميكنم كه امنيت مصر توسط بمب هستهاي كه احتمال دارد 10 سال بعد در ايران ساخته شود در معرض تهديد قرار بگيرد، اما در مقابل 150 موشك هستهاي كه در حال حاضر در اختيار رژيم صهيونيستي قرار دارند، هيچ خطري را متوجه امنيت ملي مصر نكند!
وي در پايان تاكيد كرد: ما مصريها و عربها نمي دانيم كه كي هستيم؟ و چه مي خواهيم؟ و به كجا مي رويم؟ وي قاهره را مسئول درجه يك حوادث جاري در منطقه توصيف كرد و گفت: اوضاع جاري در جهان عرب بازتابي از اوضاع داخلي مصر است و اين كشور محور جريانات منطقه است.
هيكل در بخش ديگري از سخنانش به موضوع فلسطين اشاره كرد و گفت كه مساله فلسطين در حال حاضر مرحله سختي را پشت سر ميگذارد و هيچ كس نميتواند اوضاع نامناسب نوار غزه را تصور كند.
وي افزود كه عامل محاصره شهروندان فلسطيني در غزه تنها صهيونيستها نيستند، بلكه متاسفانه اين خود طرفهاي عربي هستند كه فلسطينيان را محاصره كرده و آنها را به گرسنگي كشاندهاند.
به گزارش مركز اطلاع رساني فلسطين، هيكل درباره خطر شديد مرحله جاري منازعه عربي ـ صهيونيستي هشدار داد و از آن با عنوان مرحله فوقالعاده خطرناك براي منطقه و بويژه كشور مصر ياد كرد و گفت در حال حاضر تنها برنامههاي صهيونيستي در منطقه در حال اجراست.
وي با اشاره به تداوم طرحهاي رژيم صهيونيستي و عدم وجود هيچگونه عامل بازدارنده در مقابل اين رژيم تصريح كرد كه اسرائيل جهان عرب را به جنگها و درگيريهاي بياهميت در داخل خود سرگرم كرده است تا توجه آنها را از منازعه واقعي با خود منحرف كند.
اين نويسنده برجسته جهان عرب با تاكيد بر اينكه مذاكرات جاري درباره مساله فلسطين جدي و مثمرثمر نيست، تصريح كرد كه در حال حاضر نياز به تغيير موازنه قدرت قبل از آغاز هر گونه مذاكراتي به شدت احساس ميشود.