وزارت بهداشت آفريقاي جنوبي روز پنجشنبه اعلام کرد که با اضافه شدن سه نفر به مبتلايان تب دره ريفت در اين کشور طي سه روز گذشته آمار آنان به 143 نفر رسيد.
به گزارش ايرنا، موسسه بيماري هاي واگير اين کشور مستقر در ژوهانسبورگ ديروز طي گزارشي به سازمان بهداشت جهاني WHO ، آمار مبتلايان به بيماري ويروسي تب دره ريفت در اين کشور را 143 نفر اعلام کرد.
اين در حالي است که آمار اعلام شده در روز يکشنبه از سوي اين موسسه به سازمان ملل 139 نفر بود.
براساس اين گزارش از زمان آغاز شيوع اين بيماري در ماه فوريه (بهمن ماه گذشته) تا کنون 9 نفر از مبتلايان (5 نفر در فري استيت و چهار نفر در کيپ شمالي) با داشتن آنفولانزاي خفيف جان خود را از دست دادند.
اغلب مبتلايان به اين بيماري در استان هاي دامپروري محور از جمله در فري استيت، کيپ شمالي، کيپ شرقي، در شمال و شمال شرق اين کشور ساکن هستند که قريب به اتفاق آنها دامداران، دامپزشکان و يا کارگران دامداري ها بوده اند.
براساس اين گزارش، اغلب موارد گزارش شده از ابتلاي انسان به اين بيماري در اين کشور، در نتيجه تماس مستقيم با حيوانات آلوده به ويروس يا به نحوي با دامداري هاي آلوده بوده است .
اين گزارش موارد وقوع بيماري اين تب مهلک را در دام هاي اهلي چون گوسفند، بز، گاو و يا در دام هاي غيراهلي اعلام کرده است.
تب دره ريفت يک بيماري تب دار حاد ويروسي است که مخصوص حيوانات اهلي (گاو، بز، گوسفند و شتر) مي باشد و از طريق گزش پشه آلوده يا ذبح و دستکاري لاشه حيوانات آلوده به انسان يا ساير حيوانات منتقل مي شود.
مبتلايان به تب دره ريفت پس از دوره نهفتگي 2 تا 6 روزه، دچار علائم آنفلوآنزا شامل شروع ناگهاني تب، سردرد، دردهاي عضلاني و کمردرد مي شود و در برخي موارد سفتي عضلات گردن، ترس از نور و حالت تهوع نيز اتفاق ميافتد.
اين بيماري براي نخستين بار در دره ريفت کنيا گزارش شده است ولي در سال هاي اخير در جنوب عربستان و شمال يمن نيز موارد زيادي از سرايت اين بيماري مشاهده شده است.
اين بيماري از طريق نيش پشه آلوده به ويروس بيماري به حيوانات منتقل مي شود به گونه اي که ورود ويروس به يک منطقه سبب آلودگي و مرگ و مير ناگهاني بسياري از دامها شده و معمولا 90 درصد برههاي آلوده تلف شده و 100درصد گوسفندان دچار سقط جنين ميشوند.
براساس اين گزارش با مصرف شير پاستوريزه و گوشت کاملا پخته شده مي تواند از ابتلاي به اين بيماري جلوگيري کرد زيرا اين دو ماده غذايي نيز مستعد اشاعه اين بيماري هستند.