وزرات بهداشت آفريقاي جنوبي روز پنجشنبه با صدور بيانيه اي اعلام کرد که وجود تب دره ريفت در مناطق روستايي و دامپروري براي ميهمانان جام جهاني 2010 که در شهرها تردد مي کنند خطرناک نيست.
به گزارش ايرنا، در اين بيانيه از گردشگران جام جهاني فوتبال 2010 آفريقاي جنوبي خواسته شده با رعايت اصول بهداشتي از ابتلا به اين بيماري پيشگيري کنند.
جام جهاني 2010 حدود 57 روز ديگر در آفريقاي جنوبي آغاز مي شود. در اين دوره از مسابقات، برگزيدگان فوتبال 5 قاره دنيا باهم به رقابت مي پردازند.
وزارت بهداشت آفريقاي جنوبي از ميهمانان جام جهاني خواست در ايام برگزاري اين مسابقات از سفر به برخي نواحي روستايي و خوردن گوشت نپخته حيوانات آلوده به اين بيماري و شير غير استرليزه خودداري کنند.
مديرکل موسسه بيماري هاي واگير آفريقاي جنوبي در ژوهانسبورگ نيز ديروز اعلام کرد که فقط احشام اهلي همچون گوسفند، بز و گاو و يا خوک به اين بيماري مبتلا مي شوند و يا مي توانند اين بيماري را در صورت عدم رعايت اصول بهداشتي توسط مصرف کنندگان گوشت و شير آنها به ديگران منتقل کنند.
"لويلي بلومبرگ" با اعلام اين خبر، حيوانات وحشي را در برابر اين بيماري مقاوم خواند و افزود: از آنجايي که حيوانات وحشي از اين بيماري در امان هستند، لذا بازديد گردشگران از پارک هاي وحش اين کشور کاملا بي خطر است.
طبق اعلام امروز پنجشنبه وزارت بهداشت آفريقاي جنوبي، از زمان آغاز شيوع اين بيماري در ماه فوريه (بهمن ماه گذشته) دراين کشور تا کنون 143 نفر از شهروندان اين کشور به اين بيماري مبتلا شدند و 9 نفر از مبتلايان نيز با داشتن آنفولانزاي خفيف جان خود را از دست دادند.
اغلب مبتلايان به اين بيماري در استان هاي دامپروري محور کشور از جمله در فري استيت، کيپ شمالي، کيپ شرقي، در شمال و شمال شرق اين کشور ساکن هستند که قريب به اتفاق آنها دامداران، دامپزشکان درمانگر اين بيماري و يا کارگران دامداري ها بوده اند.
تب ريفت يک بيماري تب دار حاد ويروسي است که مخصوص حيوانات اهلي (گاو، بز، گوسفند و شتر) است و از طريق گزش پشه آلوده يا ذبح و دستکاري لاشه حيوانات آلوده به انسان يا ساير حيوانات منتقل شده و سبب خسارات اقتصادي فراوان ميشود.
از علائم اين بيماري مي توان گفت که بيمار پس از دورة نهفتگي 2 تا 6 روزه، دچار علائم آنفلوآنزا شامل شروع ناگهاني تب، سردرد، دردهاي عضلاني و کمردرد مي شود و در برخي موارد سفتي عضلات گردن، ترس از نور و حالت تهوع نيز اتفاق ميافتد.
اين بيماري براي نخستين بار در دره ريفت کنيا گزارش شد ولي در سال هاي اخير در جنوب عربستان و شمال يمن نيز موارد زيادي از واگيري اين بيماري مشاهده شده است.
اين بيماري از طريق نيش پشه آلوده به ويروس بيماري به حيوانات منتقل مي شود به گونه اي که ورود ويروس به يک منطقه سبب آلودگي و مرگ و مير ناگهاني بسياري از دام ها مي شود و معمولا 90 درصد برههاي آلوده تلف و 100درصد گوسفندان نيز دچار سقط جنين ميشوند.