بانک جهانی رشد چهار و نیم درصدی را برای قاره افریقا تا پایان سال دو هزار و ده پیش بینی کرد.
بانک جهانی در تازه ترین ارزیابیهای خود اعلام کرد برغم تداوم اثار بحران مالی بین المللی، قاره افریقا با توجه به پیشرفتهایی که در زمینه اقتصادی کسب کرده می تواند تا پایان سال جاری میلادی رشد چهار و نیم درصدی را برای اقتصاد خود رقم بزند. بانک جهانی با بهره گیری از کمکهای بین المللی به روند توسعه در جهان، توانسته است با کمک بخش خصوصی در برخی زمینه ها به ویژه فناوری اطلاع رسانی و ارتباطات به نتایج قابل قبولی دست یابد. بر اساس براوردهای بانک جهانی، بخش خصوصی افریقا بیش از شصت میلیارد دلار در بخش اطلاع رسانی و ارتباطات سرمایه گذاری کره است.
کارشناسان بانک جهانی بر این عقیده هستند که رشد سرمایه گذاری و پیشرفتهای حاصل شده در این بخش می تواند مشاغل تولیدی جدیدی ایجاد کند و به توسعه انسانی کمک کند.
بانک جهانی تاکید کرد رشد این بخشها باید با ایجاد مشاغل جدید همراه باشد. بانک جهانی در نشستهای بهاره خود که نمایندگان قاره افریقا نیز در انها شرکت خواهند کرد،مسائل مختلف از جمله پیشرفتها و مشکلات اقتصادی افریقا را مورد بررسی قرار خواهد داد. سرمایه گذاریهای مستقیم و غیر مستقیم در افریقا، مشارکت بخش خصوصی و دولتی، منابع انرژی و به ویژه مسئله تغییرات اب و هوایی و همچنین پیگیری مذاکرات اب و هوا در کپنهاگ از جمله موضوعاتی است که در نشستهای بهاره بانک جهانی بررسی خواهد شد. تلاش برای تحقق اهداف هزاره توسعه و نتایجی که در این زمینه حاصل شده، از دیگر مسائلی است که در این نشستها مورد بحث قرار خواهد گرفت.
قرار است بانک جهانی هفت میلیارد و نهصد میلیون دلار در اختیار کشورهای افریقایی قرار دهد تا با استفاده از ان برای دستیابی به اهداف هزاره توسعه مورد نظر سازمان ملل متحد تلاش کنند. در نشستهای بهاره بانک جهانی بیست و پنج مدیر از کشورها و مناطق مختلف شرکت می کنند.
قرار است در نشستهای امسال این نهاد مالی بین المللی، شمار مدیران افریقایی از دو نفر به سه نفر افزایش یابد. نشستهای بهاره بانک جهانی روزهای بیست و چهارم تا بیست و پنجم اوریل در واشنگتن برگزار خواهد شد.
شورای حکام بانک جهانی و صندوق بین المللی پول هر سال با برگزاری نشستهای بهاره مسائل مختلف مربوط به مبارزه با فقر، توسعه اقتصاد جهانی ، اوضاع مالی جهان و امسال به طور ویژه پیامدهای بحران مالی بین المللی را بررسی می کنند.
کشورهایی که در سال هزار و نهصد و چهل و چهار، با امضای توافق نامه ای صندوق بین المللی پول و بانک جهانی را در بریتون وود راه اندازی کردند پیش از هر چیز قصد داشتند یک چارچوب مشخص و مناسب برای همکاری و مشارکت اقتصادی در جهان ایجاد کنند تا از تکرار بحرانهای اقتصادی بزرگ از قبیل رکود اقتصادی گسترده و عمیق که در اواخر دهه هزار و نهصد و بیست جلوگیری کنند.
کارشناسان می گویند بحران مالی اخیر فرصت مناسبی را فراهم کرده است تا این دو نهاد مالی بین المللی یک بار دیگر موقعیت و کارایی خود و همچنین مشکلات و محدودیتهای خود را در کانون مباحثات قرار دهند.
این در شرایطی است که این دو نهاد مالی در سالهای اخیر با انتقادهای شدیدی روبرو بوده و برخی از منتقدان انرا به فرسودگی و ناکارامدی متهم کرده اند. به گزارش خبرگزاری شینهوا از ابیجان، نشستهای بهاره بانک جهانی و صندوق بین المللی پول فرصت مناسبی برای ارتقای همکاریهای بین المللی ایجاد می کند و برای این دو نهاد بین المللی امکان خدمات رسانی بهتر را به اعضای انها فراهم می کند.