به رغم تلاش های صورت گرفته برای مقابله با مالاریا در مالاوی، این بیماری همچنان در این کشور افریقایی قربانی می گیرد.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر، با وجود انکه بررسی ها نشان می دهد مالاریا هم قابل پیشگیری و هم قابل درمان است، روزانه صدها نفر بویژه کودکان در سراسر دنیا بر اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند.
در مالاوی، اقدامات پیشگیرانه و دسترسی مردم به داروهای مناسب تا حد زیادی منجر به کاهش شیوع عفونت مالاریا شده است.
محققان علوم پزشکی در مالاوی می گویند نرخ کم خونی در میان کودکان این کشور که از ان برای محاسبه شمار مبتلایان احتمالی به مالاریا استفاده می شود، در سال دو هزار و نه میلادی چهل و پنج درصد کاهش یافته است. براورد اخیر طرح ریاست جمهوری امریکا برای مقابله با مالاریا نشان می دهد که اقدامات پیشگیرانه مانند استفاده از حشره کش برای از بین بردن پشه ها در داخل منازل در زمینه مقابله با مالاریا موثر بوده است. دولت مالاوی، مقابله با مالاریا را در اولویت های برنامه کاری خود قرار داده است و به توزیع گسترده داروهای ترکیبی آرتِمیسینینartemisinin و مواد حشره کش در این کشور مبادرت ورزیده است. مرکز هشدار مالاریا در مالاوی در سال دو هزار و یک میلادی و با کمک مالی بنیاد ملیندا گیتس برای تحقیقات و اموزش روش های پیشگیری و مهار مالاریا در مالاوی تاسیس شد.
دکتر تِری تِیلور، سرپرست پروژه مالاریا بلانتیر می گوید ما در مالاوی بسیار خوش شانس هستیم.
خوش شانسی ما از این رو است که وزارت بهداشت این کشور به همراه برنامه ملی مهار مالاریا کاملا به اطلاعات به دست امده از تحقیقات واکنش نشان می دهند.
بنابراین تحقیقات ما درباره مالاریا ادامه دارد.
مرکز تحقیقات مالاریا به همراه مرکز امریکایی برای مهار بیماری سرگرم بررسی بهترین داروها هستند. با وجود این برخی بررسی ها نشان می دهد که امار تلفات مالاریا در مالاوی به رغم همه تلاش های صورت گرفته در این کشور افریقایی باز هم بالا است.
کارشناسان مسائل بهداشتی می گویند در سال دو هزار و نه میلادی چهار و نیم میلیون نفر از مردم مالاوی به مالاریا مبتلا بوده اند که از میان انها، هفت هزار نفر جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست داده اند. تیلور می گوید از نظر او بهترین راه مقابله با این بیماری، سرمایه گذاری در اقدامات پیشگیرانه مانند تهیه تورهای بازدارنده پشه است. مالاریا ، سالانه دو میلیون و هفتصد هزار قربانی در دنیا می گیرد که بیشتر این افراد ساکن قاره سیاه هستند.