جمال مبارك بر حق جوانان مصر در برگزاري تظاهرات مسالمت آميز و آزادانه تاكيد كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، جمال مبارك معاون دبيركل و دبير سياسي حزب ملي حاكم، در كنفرانسي كه با حضور كشاورزان در روستاييان در استان دقهليه برگزار شد، بر حق جوانان مصر در بيان خواستههايشان به طور مسالمت آميز و برگزاري تظاهرات آزادانه در خصوص تمامي مسائل كشور تاكيد كرد.
وي بر اهميت مشاركت مردم در تصميم گيريها كه عنصري اساسي در نهضت مصر طي سالهاي آينده خواهد بود، تاكيد كرد.
جمال مبارك عنوان داشت: حزب ملي و دولت توجه خود را به خدمات رساني به روستاها و افزايش مشاركت در روند سياسي مصر متمركز كردهاند.
وي عنوان داشت: حزب ملي (حزب حاكم) هرگز سعي نخواهد كرد كه تعهدات خود را كه در برنامه انتخاباتي حسني مبارك، رئيس جمهور مصر مطرح شده بود، كنار بگذارد.
وي تصريح كرد: حزب حاكم به اجراي برنامههايش در قبال بهبود وضعيت مردم عمل خواهد كرد و حزب ملي خواهان گسترش مشاركت در روند سياسي است و نميخواهد هيچ گروهي را حذف كند.
اين در حالي است كه روزنامه اماراتي دارالخليج نوشته است: رهبران معارض مصر، سازمانهاي حقوق بشر و قانونگذاران اين كشور، بار ديگر درخواستهايشان را مبني بر تغيير قانون اساسي به طوري كه فرصت نظارت سازمانهاي داخلي را بر انتخابات پارلماني و رياست جمهوري آينده بدهد و برگزاري انتخاباتي شفاف و آزاد را تضمين كند، خواستار شدند.
رهبران احزاب معارض مصر در همايشي كه از سوي سازمان حقوق بشر مصر برگزار شده بود، بر تغيير مفاد قانون اساسي به طوري كه مشاركت گستردهتر در انتخابات رياست جمهوري و امكان نامزدي افراد مستقل و احزاب را بدهد، خواستار شدند.
اين رهبران احزاب همچنين گفتند: مفاد قانون اساسي بايد تغيير كند و مدت دوره رياست جمهوري در كشور مشخص شود و پنج ساله باشد و انتخاب رئيس جمهور براي يك دوره باشد.
شركت كنندگان در اين همايش همچنين تغيير قانون مجلس شورا به طوري كه اجازه نظارت بر عملكرد دولت را بدهد و حق دخالت در هرگونه تغيير را براساس موازين كلي كشور بدهد، خواستار شدند.
شركت كنندگان در اين نشست همچنين بازنگري كلي در جدولهاي انتخاباتي تحت نظارت دستگاه قضايي و نظارت سازمانهاي مستقل داخلي و بين المللي را خواستار شدند و بر تحكيم نقش سياسي احزاب به طوري كه منعكس كننده قدرت آنها باشد، تاكيد كردند.
اين شركت كنندگان بر لزوم تلاش جهت تدوين اصول و قوانيني كه حق احزاب و افراد مستقل را در تشكيل ليستهاي انتخاباتي و افراد مستقل مساوي قرار دهد، تاكيد كردند.
از سوي ديگر، دبيركل اخوان المسلمين مصر، در بيانيهاي از احزاب مصر خواست در تلاشي مشترك به قانون وضعيت فوق العاده در اين كشور پايان دهند.
محمد بديع، دبيركل اخوان المسلمين مصر، از گروههاي سياسي خواست در راستاي تلاشي مشترك به هر نحوي به قانون فوق العاده در كشور كه موجب آشوب در مصر شده است، پايان دهند.
محمد بديع در پيام هفتگي خود از گروههاي مردمي خواست قبل از پايان آوريل جاري وضعيت فوق العاده را پايان دهند و به توصيههاي تمام شوراهاي بينالمللي و شوراي داخلي حقوق بشر پاسخ دهند.
وي خاطر نشان كرد: ما نيازي به قانون فوق العاده يا قانون ضدتروريسم نداريم. بايد در جهت ايجاد وحدت اسلامي و حمايت از مقاومت از طريق راهكارهاي قانوني در شرايطي كه مقاومت مسلحانه براي رويارويي با استبداد صهيونيستي كه مورد حمايت غرب و جهان است، امري ضروري است تلاش كنيم.
وي عنوان داشت: نسلهاي آينده با ادامه قانون فوقالعاده در كشور چيزي از آزاديهاي عمومي شاهد نخواهند بود و تنها با زندان و بازداشت روبرو خواهند بود.
همچنين سازمان حقوق بشر مصر نسبت به ادامه محاكمه افراد غيرنظامي در دادگاههاي نظامي و دادگاههاي امنيت فوقالعاده دولت ابراز تاسف كرد و اين مساله را نقض علني حقوق افراد دانست.
ايمن النور، موسس حزب الغد مصر نيز از محمد البرادعي، مديركل سازبق آژانس بينالمللي انرژي اتمي خواست حزبي مستقل به طوري كه بتواند روندي جديد را در امور سياسي مصر ايجاد كند، تشكيل دهد.
وي همچنين از دستگيري دو تن از اعضاي اين حزب توسط نيروهاي امنيتي در استان البحيره خبر داد.