رييس گروه دوستي پارلماني ايران و نيجر با تاکيد بر اينکه دوره توسعه روابط با آمريکا و کشورهاي اروپاي غربي به سر آمده است گفت: گسترش روابط با کشورهاي آفريقايي، آمريکاي لاتين و آسيايي تامين کننده منافع ملي کشور است.
" حسين نجابت " در گفت و گو با خبرنگار سياسي ايرنا با اشاره به سفر اخير رييس جمهوري به دو کشور آفريقايي زيمبابوه و اوگاندا، سياست جمهوري اسلامي ايران را توسعه روابط با قاره آفريقا دانست و اظهار داشت: توسعه روابط ايران از ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي با آفريقا و گسترش هرچه بيشتر اين مناسبات در دولت هاي نهم و دهم به علت وجود اشتراکات فرهنگي و سياسي بين ايران با اين کشورها است.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي رويکرد ايران در توسعه روابط با آفريقا را درست و اصولي خواند و گفت: اين شيوه درستي نيست که مبناي روابط اقتصادي و سياسي خود را با کشورهاي سلطهگري قرار دهيم که در مجامع بين المللي عليه ايران راي ميدهند.
نجابت با تاکيد بر اينکه سياست و فرهنگ جمهوري اسلامي ايران با سياست اتخاذ شده از سوي آمريکا و متحدان غربي اين کشور همخواني ندارد، اظهار داشت: اين درحالي است که توجه و سرمايهگذاري سياسي و اقتصادي در حوزه آفريقا، آسيا و آمريکاي لاتين ميتواند تامين کننده منافع ملي کشور باشد.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در ادامه با تاکيد بر اينکه کشورهاي آفريقايي در مجامع مختلف بين المللي داراي حق راي هستند، گفت: اگر به آنان اطمينان دهيم که ميتوانند به جمهوري اسلامي ايران تکيه کنند، آنها نيز در مجامع مختلف نظير سازمان ملل و شوراي امنيت به نفع ايران عمل خواهند کرد.
رييس گروه دوستي پارلماني ايران و نيجر خاطر نشان کرد که در سايه همين رايزنيها و تعاملات با کشورهاي آفريقايي و مسلمان، ايران توانست در اتحاديه بين المجالس به عضويت کميته حقوق بشر اين اتحاديه درآيد.
نجابت با انتقاد از کساني که جلب حمايت آمريکا و برخي کشورهاي اروپاي غربي را به نفع ايران ميدانند، اظهار داشت: بايد به اين افراد اذعان کرد که فصل توسعه روابط با آمريکا و اروپاي غربي و اينکه بخواهيم در بين اين کشورها حامي داشته باشيم، گذشته است و حتي منافعي که از اين مسير کسب ميشود، منافعي ظاهري و دنيايي است.
اين نماينده اصولگراي مجلس،تصريح کرد: با توسعه روابط با اين کشورها استقلال خود را از دست ميدهيم زيرا آنها به کمتر از مطيع بودن راضي نيستند. وقتي کمترين اطاعت را از آنان داشته باشيد شايد تصور بر اين باشد که آنها از شما حمايت مي کنند اما در فعاليت رسانه ها و مجامع مختلف عليه ايران فعاليت خواهند داشت.
نجابت تاکيد کرد: اگر کشوري مانند ايران بخواهد استقلال خود را حفظ کند، بايد آراي خود را خارج از اروپا و کشورهاي سلطه گر جست و جو کند.
رييس گروه دوستي پارلماني ايران و نيجر با تاکيد بر اينکه بايد ديپلماسي منسجمي براي توسعه روابط با آفريقا، آسيا و آمريکاي لاتين ايجاد شود تا در همه دورهها اين مسير دنبال شود،گفت: اين ديدگاه انقلاب اسلامي است که بايد با کشورهاي همسايه و کشورهاي مسلمان و آزاده در اقصي نقاط جهان رابطه داشت.
نجابت تاکيد کرد: البته براي اينکه بتوان اين سياست را به "راي به نفع ايران" و يا "همکاري متقابل" تبديل کنيم، نيازمند ديپلماسي فعال هستيم و لذا نيازمنديم تا کساني جهادگونه وارد صحنه شوند و در اين زمينه فعاليت نمايند.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي خاطر نشان کرد: جمهوري اسلامي ايران در حوزه فني و مهندسي به سطحي از توانايي رسيده است که بتواند در بخش انرژي، نيرو و امور زيربنايي با کشورهاي آفريقايي مشارکت نمايد.
وي افزود: در صورت حضور موفق در اين حوزهها، مردم اين کشورها نيز به ايران اقبال نشان ميدهند و همواره پشتيبان ملت ايران خواهند بود.
نجابت خاطر نشان کرد: اين در حالي است که اگر بخواهيم در سياست خارجي خود به دنبال کشورهاي اروپايي برويم، آنان تنها به دنبال منافع خود خواهند بود و هرگز به نفع ايران راي نخواهند دارد مگر اينکه از آزمان هاي جمهوري اسلامي دست بکشيم.
رييس گروه دوستي پارلماني ايران و نيجر به سرگذشت آفريقا در دو قرن اخير و استعمار اين قاره توسط کشورهاي اروپايي اشاره کرد و گفت: اين قاره در طي دو قرن نوزدهم و بيستم توسط کشورهاي اروپايي کاملا استعمار و استثمار شد و همه منابع آن به تاراج رفت ضمن اينکه اين کشورها نيروي انساني اين قاره را نيز عقب نگه داشتند تا بر سلطه خود ادامه دهند.
نجابت با تاکيد بر اينکه جمهوري اسلامي ايران هرگز نگاه استعماري به آفريقا ندارد، اظهار داشت: آفريقا دوران جديدي را آغاز کرده است و توسعه روابط با اين قاره منافع زيادي را براي دو طرف به همراه خواهد داشت و به همين خاطر دولت هاي نهم و دهم رويکرد گسترش روابط با آفريقا را يکي از محورهاي اساسي حوزه ديپلماسي خود قرار داده است.
قائم مقام مرکز پژوهشهاي مجلس در عين حال سطح کنوني روابط ايران با کشورهاي آفريقايي را مطلوب ندانست و تاکيد کرد: با وجود آنکه طرف آفريقايي بسيار علاقمند به توسعه روابط با ايران بويژه در حوزه اقتصادي است، اما ايران با کندي در اين مسير حرکت مي کند به گونه اي که گاهي موجب از دست رفتن فرصت ها ميشود.