رييس گروه دوستي پارلماني ايران و کنگو با تاکيد بر اينکه کشورهاي آفريقايي ثابت کردهاند درمحافل بينالمللي با سياستهاي صلح طلبانه و عدالتمحور جمهوري اسلامي ايران همسو هستند،گفت:حضور در قاره آفريقا نقطه مثبت سياست خارجي ايران است.
" سيدعلي ادياني راد" در گفت و گو با خبرنگار سياسي ايرنا با تاکيد بر اينکه توسعه روابط با کشورهاي آفريقايي درحوزه اقتصاد و مسايل سياسي تامين کننده منافع ملي دو طرف خواهد بود،اظهار داشت: در دنياي امروز هر دولتي که بتواند در حوزه روابط با ساير کشورها حداکثر منافع ملي خود را کسب کند، موفق خواهد بود.
عضو کميسيون انرژي مجلس،اظهار داشت: آفريقا به لحاظ کمي و کيفي،قارهاي برخوردار از ظرفيتهاي قابل قبول اقتصادي است و در مجامع بين المللي نيز صاحب راي و اثرگذاري است و به همين جهت بايد ورود ايران به قاره آفريقا را يک نقطه مثبت تلقي کرد.
اديانيراد با تاکيد بر اينکه توسعه روابط ايران با قاره آفريقا به معني محدود شدن روابط سياسي و اقتصادي با ساير نقاط جهان نيست،افزود: چون کشورهاي آفريقايي ظرفيتهاي اقتصادي قابل توجهي براي فعاليت شرکتهاي ايراني دارند و به لحاظ تاريخي و فرهنگي هم به ايران نزديک هستند، توسعه اين روابط نقطه قوت سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران است.
اين کارشناس روابط بينالمللي به راي و عضويت کشورهاي آفريقايي در مجامع و نهادهاي بينالمللي اشاره و تاکيد کرد: کشورهاي آفريقايي ثابت کردهاند که در محافل بين المللي با سياست هاي صلح طلبانه و انسان دوستانه و عدالت محور جمهوري اسلامي ايران همسو هستند.
ادياني راد افزود: راي کشورهاي آفريقايي در جنبش غير متعهدها ، سازمان ملل و ديگر محافل و نهادهاي رسمي بين المللي نشان داده است که آنان مددکار ايران به شمار مي روند.
نماينده مردم قائمشهر و سوادکوه در مجلس،ادامه داد: نقدهايي که برخي درباره اشتهاي ايران در تقويت ارتباط با قاره آفريقا مطرح مي کنند، منطقي نيست.
ادياني راد سفر اخير محمود احمدي نژاد رييس جمهوري اسلامي به دو کشور آفريقايي زيمبابوه و اوگاندا را در راستاي منافع ملي و تحکيم روابط دانست و اظهار داشت: واکنش اروپاييها به توسعه روابط ايران با آفريقا و انجام اين سفر نشان دهنده موفقيت سفر و نشانه گيري درست ايران در سياست خارجي خود است.
وي با انتقاد از کساني که تنها به تثبيت و تقويت روابط با کشورهاي اروپايي ميانديشتند،اظهار داشت: از پيروزي انقلاب اسلامي تاکنون هر نوع رابطه در هر سطحي با برخي کشورهاي اروپايي بويژه آنهايي که جزو نظام سلطه و ابزار دست آمريکا در عرصه بين المللي محسوب مي شوند، نه تنها نفعي براي کشور ما نداشت بلکه بيشتر جنبه تهديد عليه ايران را به دنبال داشته است .
اين کارشناس مسايل بين المللي به موضع انگليس در سه دهه اخير درباره ايران اشاره کرد و با طرح اين سوال که " از رابطه با انگليس چه خيري نصيب ملت ايران شده است "، گفت: انگليسيها در طول تاريخ با نگاه استعماري به ايران نگاه کردند و هنوز هم نخواستهاند بپذيرند انقلاب اسلامي يک کشور مستقل و بزرگ است که مي تواند در نظام جهاني نقش آفريني کند.
ادياني راد تاکيد کرد: نوع روابط ايران با کشورهاي خارجي بايد در چار چوب منافع ملي مشترک و با حفظ احترام متقابل باشد و اگر کشوري بخواهد خطوط قرمز جمهوري اسلامي را مراعات نکند، ادامه اين روابط منطقي نيست.