بان کي مون دبير کل سازمان ملل متحد از رويکرد تعيين سرنوشت توسط مردم صحرا حمايت و تاکيد کرد که قطعنامه هاي شوراي امنيت در باره اين منطقه بايد رعايت شود.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا و به نقل از شبکه تلويزيوني دولتي الجزاير، بان کي - مون دبير کل سازمان ملل متحد در ديدار محمد عبدالعزيز رييس منطقه صحراي باختري اعلام کرد که سازمان ملل متحد از حق مردم صحراي باختري در تعيين سرنوشت خود حمايت مي کند و از شرايط موجود براي اين منطقه بشدت نگران است.
وي تصريح کرد که تلاش بيشتري از سوي سازمان ملل متحد صورت خواهد گرفت تا مردم صحراي باختري بتوانند در تعيين سرنوشت خود مشارکت جدي و تاثير گذار داشته باشند.
صحراي باختري که پيشتر مستعمره اسپانيا بوده است اينک به کانون اختلاف نظر شديد ميان مغرب و الجزاير تبديل شده است. امروزه با گذشت سال ها از بروز اختلاف در منطقه صحراي باختري و اقدامات شوراي امنيت سازمان ملل در قبال اين مساله، اهميت بحران موجود در روابط کشورهاي الجزاير – مغرب در استمرار وضعيت بحراني اين منطقه بيش از پيش نمايان شده و مطالعه روابط کشور مذکور به مثابه کليد حل تمامي بحران هاي موجود در منطقه مغرب عربي و علي الخصوص مساله صحراي باختري است.
مغرب عربي امروزه بيش از هر زمان ديگري بيشتر ازآنکه از فقر، بيکاري، کمبود آب رنج ببرد، روابط متشنج ميان کشورهاي منطقه، پروژه تعطيل شده اتحاديه مغرب عربي و تضارب سياست هاي کشورهاي اروپايي و آمريکايي در آن وضعيت را روز به روز بغرنج ساخته است. از زمان وقوع استقلال الجزاير در سال 1962 ميلادي تاکنون ، رويکرد غالب در روابط الجزاير _ مغرب هموراه داراي گرايش هاي خصمانه و تنش زا بوده است (گر چه در دوره هايي شاهد تعاون و ثبات نسبي در روابط دو کشور بوده ايم) و اين خود حاکي از عمق بحران و پيچيدگي مسائل مطروحه در کشورهاي نام برده مي باشد، بطوريکه استمرار اين شرايط گاهي به اختلافات مرزي و درگيري هاي نظامي منجر شده است که از آن جمله مي توان به جنگ "رمال" در اوائل دهه 60 ميلادي اشاره کرد.
مغرب صحراي باختري را بخش لاينفک خاک خود مي داند و اين در حالي است که الجزاير صحراي باختري را به عنوان يک منطقه خود مختار به رسميت مي شناسد.