به مناسبت ميلاد حضرت زينب (س) از سوي نمايندگي فرهنگي ايران مقاله اي با عنوان " مسلمانان سالروز میلاد حضرت زینب (س) را گرامی داشتند " در روزنامه ایگزمین سیرالئون چاپ شد.
به گزارش اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، در اين مقاله آمده است: هنگامى كه زینب (س) متولد شد مادرش حضرت زهرا(س) او را نزد پدرش امیرالمومنین (ع) آورده و گفت این نوزاد را نامگذارى كنید . حضرت علی (ع) فرمودند من از رسول خدا جلو نمى افتم . در این ایام حضرت رسول اكرم (ص) در مسافرت بود.
پس از مراجعت از سفر، حضرت على (ع) از پیامبر اکرم (ص) خواستند تا نامى براى نوزاد انتخاب كنند. رسول خدا فرمودند من بر پروردگارم سبقت نمى گیرم . اگر چه فرزندان فاطمه اولاد من می باشند لکن امر آن ها با پروردگار عالم است و من منتظر وحی می باشم.
در این هنگام جبرئیل فرود آمده و سلام خداوند را به پیامبر اکرم ابلاغ كرده و گفت نام این نوزاد را " زینب " بگذارید . خداوند بزرگ این نام را براى او برگزیده است . آنگاه جبریل که گریه می کرد مصائب و مشكلاتى را كه بر آن حضرت وارد خواهد شد بازگو كرد. پیامبر اكرم (ص) گریست و فرمود هر كس بر این دختر بگرید همانند كسى است كه بر برادرانش حسن و حسین (ع) گریسته باشد . به حاضرین و غایبین امت وصیت می نمایم که حرمت این دختر را حفظ نمایند. همانا که او به خدیجه کبری (ع) شبیه است.
وقتی حضرت زهرا (س) زینب را آورد پیامبر اکرم (ص) او را در بر گرفت و به سینه اش فشرد صورتش را به صورت حضرت زینب (س) نهاد و با صدای بلند گریه کردند . آن چنان که اشک غم از دیدگان مبارک آن حضرت بر محاسن شریفش جاری شد . فاطمه (س) سوال کرد پدر چرا گریه می کنی؟خداوند هرگز چشمان تو را گریان نبیند حضرت فرمودند دخترم فاطمه بدان که بعد از وفات من و تو این دخترت به بلایا و مصائب صعب و دشواری دچار خواهد شد.
پنج سال از عمر حضرت زینب (س) می گذشت و هر روز بیش از پیش از محضر جد بزرگوارش فیض می برد . حضرت زینب (س) شبی خواب ترسناکی دید و از خواب پرید با تمام نگرانی شب را به پایان رسانید . صبح خود را به حضور پیامبر خدا رسانید و با اضطراب گفت یا رسول الله دیشب خوابی دیده ام اجازه می دهید آن را بیان نمایم؟ رسول گرامی اجازه دادند. زینب (س) خواب خود را چنین آغاز کرد :
طوفان سهمگین و سختی وزیدن گرفت و در اثر آن دنیا را تاریکی و غبار فرا گرفت من از شدت باد به این سو و آن سو پرت می شدم . در این اثنا درخت بزرگی به نظرم رسید که به آن پناهنده شدم و خود را به آن چسباندم . طولی نکشید که از شدت باد درخت از ریشه و بن کنده شد . به ناچار به شاخه بزرگی از آن پناه بردم ولی باد آن شـاخـه بزرگ را نیـز شکـست. آنگـاه شـاخـه تـنومند دیگـری به نظرم رسید . به آن چسبیدم اما این شاخه نیز دوامی نیاورد و سپس به سوی دو شاخه های کوچک آن درخت روان گشتم تا در کنار آن دو پناه گیرم متاسفانه آن دو نیز شکستند و من هراسان از خواب بیدار شدم .
رسول خدا پس از شنیدن سخنان زینب (س) اشک هایش جاری گشت و فرمودند فرزند عزیزم آن درخت تنومند جد تو رسول خداست که طولی نمی کشد با مرگش غبار جهان را فرا می گیرد. آن شاخه های دیگر به ترتیب مادرت زهرا و پدرت علی مرتضی و آن دوتای دیگر برادرانت حسن و حسین هستند.
زندگی حضرت زینب (س) که آکنده از قداست ، پیراستگی ، پاکدامنی ، پرهیزگاری ، شرافت و مجد و بزرگواری بود با حوادث ناگوار ، مصیبت ها و جریانات اندوه باری آمیخته بود .
پنج سال بیش نداشت که با ضایعه دردناک فقدان رسول خدا (ص) رو به رو گردید . چند ماهی نگذشت که این دختر خردسال با فاجعه از دست دادن مادر مهربان خود مواجه گشت. مادری که در جوانی مظلومانه به شهادت رسید .
پس از شهادت حضرت علی (ع) امام حسن مجتبی (ع) برادر حضرت زینب عهده دار مسئولیت امامت گردید . آن حضرت در نهایت به مسموم شدن امام حسن مجتبی (ع) با توطئه معاویه مسموم و به شهادت رسید . بعد از مرگ معاویه و جانشینی پسرش یزید دوران امام حسین (ع) بود. زینب (س) همه این امور را به چشم خود می دید .
این ها گوشه هائی از مصیبت ها و فجایعی بود که حضرت زینب (س) در چهل و اندی سال از عمر شریف خود با آن ها روبه رو گردیده بود. اما بزرگ ترین فاجعه ای که در زندگی آن حضرت زینب (س) روی داد و شدت آن به حدی بود که سائـر مصیبت ها و فجائع زندگـی آن حضـرت را تحت الشعاع قـرار داده تحمل مصیبت های بعدی را نیز آسان کرد واقعه خونین کربلا بود .
شجاعت ، شهامت ، ایثار و فداکاری های حضرت زینب (س) که در راه اسلام انجام دادند موجب گرید تا اسلام زنده بماند . ایشان که بانوی بزرگ برای امت اسلام به شمار می آیند با نیایش و عبادات خود الگوی کاملی برای بانوان جهان به شمار می رود . خانواده حضرت زینب بی نظیر و سر چشمه همه فضائل انسانی بود .
زینب (س) پس از شهادت مادرش پرستار پدر گردید برای برادرانش مادری کرد و از هیچ کوششی در رساندن حق و گسترش اهداف مقدس اسلام کوتاهی نکـرد.
ابعاد سازنده زندگی حضرت زینب (س) که از حجاب و عفت کاملی برخوردار بود امروز می تواند برای زنان جامعه ما الگو باشد.
حضرت زینب (س) که به ماه تابان معروف بود از پنج خورشید عالم افروز نورمی گرفت و از هر کدام بهره می جست و بر تکامل خویش می افزود. مربیان زینب (س) بزرگترین مربیان بشر بودند و هر لحظه جدید ترین درس های تقوی وفضیلت را از منبع وحی دریافت می کردند و در اختیار او می گذاشتند. شرایط و سختی هائی را که حضرت زینب (س) در زندگی خود تحمل نمود ایشان را انسانی مقاوم ساخت .