«فاطمه عبدالكريم» معاون دانشكده پزشكي دانشگاه لاگوس از نيجريه، با اشاره به اين كه زنان مسلمان نويسنده زيادند و آثار خوبي را خلق ميكنند، گفت: البته آنها رهبري مشخص و واحدي ندارند تا بتوانند دور هم جمع شوند. برگزاري همايشها و كنفرنسهاي دورهاي در سرزمينهاي اسلامي ميتواند آنها را دور هم جمع و متحد كند تا با خط مشي يكسان به مسايل گوناگون بپردازند.
«فاطمه عبدالكريم» استاد پاتولوژي، معاون دانشكده پزشكي دانشگاه لاگوس و عضو انجمن اسلامي پزشكي لاگوس از نيجريه و از سخنرانان «دومين همايش بينالمللي زنان مسلمان انديشمند» در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين همايش را از نظر مديريت و اجرا، خوب و جالب توصيف كرد و اظهار داشت: اين برنامه خوب سازماندهي شد و فكر ميكنم نتايج خوبي از اين گردهمايي حاصل شود.
استاد پاتولوژي نيجريه يكي از راهكارهاي جهتدهي به تاليفات اين بانوان انديشمند را حضور در جلسات همانديشي با نوان صاحبنظر جامعه اسلامي خواند و بيان داشت: بايد شبيه اين كنفرانسها زياد برپا شوند، زيرا تعداد زيادي از بانوان انديشمند نويسنده وجود دارند كه يكديگر را نميشناسند. اين گردهماييها ميتواند موجب معرفي اين پژوهشگران و انديشمندان با يكديگر شود.
«فاطمه عبدالكريم» افزود: شايد تعداد افرادي كه به طور شخصي در حوزه مسايل و مشكلات جهان اسلام پژوهش و تاليف ميكنند، فراوان باشند، اما به دليل اين كه همديگر را نميشناسند، از يكديگر جدايند. اگر اين همايشها به شكل سالانه و دورهاي در سرزمينهاي اسلامي و در كشورهاي گوناگون برپا شوند، تاثيرات فراواني در ابعاد بررسي مسايل به ويژه حوزه نگارش برجاي خواهند گذاشت، چرا كه بسياري از اين مسايل فراتر از مرزهاي زباني و منطقهاياند.
عضو انجمن اسلامي پزشكي لاگوس توضيح داد: به عنوان مثال، ميتوانيم سازمان جهاني زنان انديشمند را تشكيل دهيم يا سايتي(پايگاه اطلاعرساني) كه همه اين انديشمندان و متخصصان در آن ثبتنام كنند، با يكديگر آشنا شوند و ارتباط مداوم داشته باشند.
عبدالكريم در پاسخ به اين پرسش كه «فعاليت بانوان نويسنده انديشمند را در سرزمين خود چگونه ارزيابي ميكنيد؟» توضيح داد: زنان نيجريه با اين كه در خانه يا بيرون كار ميكنند، در اين حوزه نيز موفقاند. هرچقدر كارهايي كه انجام ميدهند زياد باشد، بازهم آنان موفقاند، اما در مسير تاليف كتاب و پژوهش به تشويق خانواده و همسرانشان نياز دارند. اگر انگيزه و تشويق نباشد، نميتوانند اين كار را به خوبي انجام دهند.
معاون دانشكده پزشكي دانشگاه لاگوس از نيجريه، رهبري و مديريت «دومين همايش بينالمللي زنان مسلمان انديشمند» را خيلي خوب توصيف كرد و افزود: اميدواريم چنين تشكيلاتي در همه كشورها وجود داشته باشد. ايران بايد در اين باره پرچمدار باشد و همه را در كنار هم جمع كند، نه اين كه هر كشوري براي خودش مجموعهاي از كارها را جداي از سايرين انجام دهد. نبايد بگوييم چون عرب، ايراني، سوداني، مصري و ... هستيم، بايد اين كار را ما انجام دهيم، بلكه همه بايد با هم باشيم تا در يك مسير مشخص تمام زنان مسلمان با هم متحد شوند و گام بردارند.
«دومين همايش بينالمللي زنان مسلمان انديشمند» كه از پنجم ارديبهشت ماه با حضور 23 مهمان از 19 كشور جهان در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي آغاز شده بود، ديروز (سهشنبه) با صدور بیانیهای خاتمه يافت. مقالات برتر اين همايش در قالب كتاب منتشر خواهند شد.