دولت سودان هرگونه اقدام مصر براي ميانجيگري بين اين كشور با چاد براي توقف تنش و آرام كردن اوضاع را رد كرد اما در عين حال ميانجيگري قطر براي پايان دادن به روابط تيره ميان دو كشور را بعيد ندانست.علي الصادق سخنگوي وزارت امور خارجه سودان گفت: احتمال نشستي ميان "عمر البشير" رئيس جمهور سودان و "ادريس ديبي" رئيس جمهور چاد وجود دارد اما اوضاع كنوني براي اين ديدار مناسب نيست.
"علي اسماعيل العتباني" رئيس شوراي مديران روزنامه سوداني "راي العام" در مقاله اي تحت عنوان" جنگ دارفور و تلاش هاي سودجويانه مصر و ليبي..."با اشاره به برخي از مراكز قدرت در مصر نوشت: اين مراكز با دعوت از مخالفين سودان و بعضي از افراد ديگر براي ايجاد معارضين جديد، فاقد برنامه و استراتژي خاصي هستند و ما نمي دانيم كه دعوت مخالفان براي رقابت با طرح هاي صلح آميز قطر است يا تلاشي است براي فرسايش توان سودان. وي در ادامه مي افزايد: مراكز قدرت در مصر (جمال مبارك) براي كسب قدرت پس از حسني مبارك در تلاش است تا سودان را به نظام جهاني بفروشد و همين دسته به اسم برگزاري كنفرانس بين المللي و تحت شعار پناه دادن به مخالفاني كه دست آنها با اسرائيل گره خورده است با دادن امتيازاتي به ديگران، اطلاعاتي از سودان در اختيار آنها قرار مي دهند تا بدين طريق جهت دستيابي به كرسي رياست جمهوري مصر، حمايت اسرائيل و مراكز بين المللي قدرت در اروپا و امريكا را بدست آورند.
وي در بخش ديگري از اين مقاله بيان داشت: سودان در طول سالهاي اخير آزمايش هاي گوناگوني را پشت سرگذاشته است. شايد سودان پس از دارفور با امتحان ديگري روبه رو شود و آن "كردفان" است چرا كه در اين منطقه جنبش هايي تحت عنوان "جنبش استقلال كردفان" خود را آماده مي كنند و متاسفانه بايد گفت اين جنبش ها از سوي مصر و برخي از كشورهاي همسايه تغذيه مي شود.
كد خبر :10245