به گزارش خبرنگار تقريب؛ دكتر "مزاهر محمد احمد عثمان" دبيركل اتحاديه جهاني زنان مسلمان سودان در نخستين روز همايش بين المللي زنان مسلمان انديشمند، ضمن ارائه مقاله خود با عنوان "رسانه و خانواده"، تأثير رسانه بر نقش خانواده را در سه محور خلاصه كرد:
1- ميزان نيروي تأثير رسانهاي و گستردگي ابعاد و تنوع ابزار آن كه توسط تكنولوژي ارتباطات و تحكيم پايههاي جهاني سازي صورت گرفته است.
2- چيستي جوهره و نحوه شكل گيري خانواده امروزي و ميزان تأثيرپذيري از نفوذ رسانهاي غرب كه فاقد ارزشهاي اخلاقي انساني است.
3- اثري كه اين تغيير در نقش تربيتي و نظارتي خانواده برجاي مي گذارد، و ضرورت توجه به سياستهاي تربيت رسانهاي در رويكردهاي خانواده.
دكتر مزاهر عثمان اظهار داشت: از ابتداي تاريخ اديان، خانواده به عنوان يك مكان مقدس و داراي ارزش شمرده شده و از دهه 1950 ميلادي مورد تعرض و تهاجم فرهنگي قرار گرفته است.
وي با اشاره به اينكه دستهاي بسياري در كارند تا كيان خانواده را متلاشي كنند و غرب براي اين هدف نقشههاي بسياري كشيده است، خاطرنشان كرد: با توجه به شرايط تبليغاتي كنوني، خانواده فرصت كافي براي انجام فعاليتهاي اجتماعي ندارد و مقابله با ناهنجاريهاي اخلاقي به عنوان اولويت مطرح نميشود.
دكتر مزاهر عثمان در ادامه سخنان خود تصريح كرد: بسياري از خانوادهها متوجه خطرات ناشي از برنامههاي جهاني سازي غرب نيستند و اقدامي در جهت مقابله با تبليغات سوء غرب انجام نميدهند. لذا با در اختيار گذاشتن وسايلي چون مبايل، اينترنت و ماهواره، ناخواسته كودكان خود را در معرض خطرات بسياري قرار ميدهند.
وي همچنين خاطرنشان كرد: مسائل بيحجابي و بيبندوباري يكي ديگر از نتايج اسفبار تبليغات غرب است. لذا ما ميتوانيم با ارتقاي سطح علمي و فرهنگي خود از طريق همين رسانهها، با برنامههاي تهاجمي غرب مقابله كنيم.
عضو شوراي مركزي جنبش اسلامي سودان در پايان، به روز شدن و افزايش ابزار و شيوههاي تربيتي خانواده و تبيين خطرات داخلي پيش روي خانواده و تهديد فرزندان و روابط آنها و تبيين نقش مثبت خانواده براي كاهش نقش رسانههاي گروهي در سازندگي فرهنگ خانواده را راه حل هاي براي مقابله با تبليغات مخرب رسانههاي غربي عنوان كرد.