حجتالاسلام والمسلمين سيد حامد ملكوتی تبار؛ رايزن فرهنگی جمهوری اسلامی ايران در خارطوم در ديدار با مسئولان وزارت آموزش عالی سودان بر گسترش همكاریهای فرهنگی دوجانبه و تقويت روابط در اين زمينه بحث و گفتوگو كرد.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجتالاسلام والمسلمين سيد حامد ملكوتی تبار، رايزن فرهنگی ايران در خارطوم ضمن بازديد از وزارت آموزش عالی سودان، با پروفسور عمر احمد عثمان المقلی؛ مديركل علمی و پژوهشی وزارت آموزش عالی و همچنين استاد صديق بشری الفاضل؛ مدير روابط بينالملل اين وزارت ديدار و گفتوگو كرد.
در ابتدای اين ديدار كه حجتالاسلام والمسلمين ابراهيم انصاری؛ رايزن سابق ايران در خارطوم نيز حضور داشت، ضمن ابراز تشكر از مسئولان وزارت آموزش عالی سودان به خاطر همكاریهای خوبی كه داشته و دارند برای ملت سودان و پيشرفتهای آنان بهويژه پس از انتخابات اخير، آرزوی خير، نيكی و سربلندی و اظهار اميدواری كرد كه بعد از اين انتخابات فصل نوينی از پيشرفت و ارتقاء در سطوح مختلف در كشور سودان تحقق يابد.
سپس حجت الاسلام و المسلمين ملكوتی تبار؛ رايزن جديد فرهنگی ايران در خارطوم، در ابتدا اجرای موفقيتآميز انتخابات رياست جمهوری در اين كشور را به ملت و دولت اين كشور تبريك گفت و از مسئولان فرهنگی اين كشور بهويژه در وزارت آموزش عالی كه روابط بسيار خوب و حسنهای در زمينه مباحث آموزش عالی با ايران دارند قدردانی كرد.
وی همچنين بر تحكيم اين روابط و توسعه و گسترش آن تأكيد و اظهار كرد: توافقنامه فرهنگی منعقد شده بين دو كشور در سطح بالايی میتواند پاسخگوی مطالبات، نيازها و توقعات طرفين باشد.
در ادامه اين ديدار، رايزن فرهنگی جمهوری اسلامی ايران بر چند نكته تأكيد كرد: نخست اينكه درخواست كرد تا وزارت آموزش عالی سودان دفترچه معرفی و مشخصات دانشگاهها و دانشكدههای سودان را جهت معرفی به آموزش عالی ايران در اختيار رايزن قرار دهد.
دوم ادامه همكاریهای دو كشور در زمينه مباحث آموزش عالی، تبادل استاد و جذب و پذيرش بورسيههای تحصيلی، اجرای دورههای آموزشی كوتاه مدت در دو كشور، افزايش رشتههای مورد قبول دانشگاههای سودان در ايران از دو رشته حقوق و ادبيات عرب كه فعلاً معتبر هستند به حداقل 10 رشته در زمينه علوم پايه و علوم انسانی ارتقا يابد.
سوم اجرای دورههای آموزش زبان فارسی در دانشگاههای سودان و تأسيس كرسی زبان و ادبيات فارسی در دانشگاه علوم قرآنی كه قبلاً مورد توافق و تصويب دو كشور قرار گرفته است.
چهارم اجرای توافقنامه فرهنگی بين دو كشور كه در سال 88 مجدداً بازنگری و امضا شده است و تا سال 93 به مدت پنج سال ديگر معتبر و لازم الاجراء است.
در ادامه اين گفتوگو پروفسور عمر احمد عثمان ضمن تشكر از حضور هيئت ايرانی و تشكر از تلاشها و زحمات حجتالاسلام والمسلمين ابراهيم انصاری؛ رايزن سابق ايران در خارطوم، به حجتالاسلام والمسلمين ملكوتی تبار خير مقدم گفت و ابراز اميدواری كرد كه وی در طول مدت مأموريت و اقامت در سودان ايام خوب و با بركتی داشته و در راه توسعه و تحكيم روابط فرهنگی بين دو كشور موفق باشد.
پروفسور عمر احمد عثمان در ادامه افزود: آموزش عالی و ارتقاء آن برای دو كشور سودان و ايران خيلی مهم است و در اين زمينه بايد همديگر را ياری نمود.
وی با ابراز خرسندی از پيشرفتهای برنامه هستهای ايران تاكيد كرد كه اين امر باعث عزت جهان اسلام و اقتدار همه كشورهای اسلامی در برابر استكبار جهانی شده كه حاصل تلاش انديشمندان مؤمن و مسلمان است.
احمد عثمان در ادامه بر آمادگی خود و وزارت آموزش عالی سودان برای هرگونه همكاری و كمك تأكيد و اظهار اميدواری كرد كه حضور ملكوتیتبار، به عنوان رايزن فرهنگی جديد سفارت جمهوری اسلامی ايران در اين كشور باعث خير و بركت و تعميق و گسترش روابط فرهنگی و فعاليت و برنامههای علمی فيمابين دو كشور شود.
در پايان اين ديدار هديه ويژهای كه سمبل و نماد فرهنگ ايران اسلامی بود از سوی هيئت ايرانی به پروفسور عمر احمد عثمان تقديم شد.