نماینده مغرب در سازمان ملل متحد شب گذشته از تصویب قطعنامه مربوط به مناقشه صحرای باختری استقبال کرد.
محمد لولیشکی، نماینده مغرب در سازمان ملل متحد ضمن استقبال از قطعنامه شورای امنیت اعلام کرد این قطعنامه به تلاشهای جدی و مستمر دولت مغرب برای حل و فصل مسالمت امیز مناقشه صحرای باختری اشاره کرده است. نماینده مغرب در سازمان ملل متحد تاکید کرد کشورش به هیچ وجه قصد ندارد در زمینه رعایت یا ارتقای حقوق بشر در صحرای باختری مانع تراشی کند بلکه مخالف این است که از مسئله حقوق بشر برای تامین اهداف سیاسی بهره برداری شود.
این مقام مغربی الجزایر را متهم کرد با مطرح کردن مسائل مربوط به حقوق بشر تلاش می کند از ان بهره برداری سیاسی کند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد روز جمعه به اتفاق ارا با تمدید یکساله ماموریت نیروهای این سازمان در صحرای باختری موافقت کرد.
قطعنامه مربوطه پس از مذاکرات طولانی و پرتنش درباره حقوق بشر در این منطقه مورد مناقشه، به تصویب رسید.
طبق این قطعنامه، ماموریت نیروهای سازمان ملل متحد در صحرای باختری که روز جمعه به پایان رسید تا سی ام اوریل سال دو هزار و یازده تمدید شد.
این نیروها در سال هزار و نهصد و نود و یک در این منطقه که جبهه پولیساریو و مغرب بر سر ان اختلاف دارند، مستقر شدند.
در حال حاضر دویست و بیست و چهار نظامی و دویست و هفتاد و شش غیر نظامی در چارچوب این نیروی بین المللی در صحرای باختری فعالیت می کنند. اوگاندا، نیجریه و مکزیک در ابتدا به شدت از محتوای قطعنامه انتقاد کردند اما در نهایت از ان حمایت کردند.
این قطعنامه توسط گروه موسوم به دوستان صحرای باختری (شامل انگلیس، فرانسه، روسیه، اسپانیا و امریکا) ارائه شده بود.
سه کشور اوگاندا،نیجریه و مکزیک بر این عقیده بودند که در این قطعنامه اتهاماتی را که در زمینه نقض حقوق بشر در صحرای باختری یا در منطقه تیندوف الجزایر مطرح شده است، کم اهمیت جلوه می دهد.
مقر جبهه پولیساریو در تیندوف است.
نمایندگان افریقایی با شور و حرارت خواستار ان شدند که به مردم منطقه صحرای باختری اجازه داده شود درباره اینده سرزمینهای خود تصمیم گیری کنند.
این کشورها همچنین از این مسئله ابراز تاسف کردند که چند عضو شورای امنیت در تهیه این قطعنامه دخیل نبوده اند. پس از گفتگوهای طولانی میان اعضای شورای امنیت اصلاحاتی جزیی در این قطعنامه ایجاد شد و در ان از همه طرفهای درگیر در مناقشه صحرای باختری خواسته شد به تعهدات خود در زمینه حقوق بشر عمل کنند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، صحرای باختری یکی از مستعمره های پیشین اسپانیا است که دولت مغرب در سال هزار و نهصد و هفتاد و پنج انرا ضمیمه خاک خود کرد.
دولت مغرب اعلام کرده که حاضر است به صحرای باختری خودگردانی گسترده بدهد و اجازه دهد که دولت و یک پارلمان محلی تحت نظارت دولت مغرب در این منطقه فعالیت کنند.
مغرب بارها بر مخالفت خود با هر گونه استقلال این منطقه تاکید کرده و اعلام کرده است که هر گونه مذاکره برای حل و فصل مسئله صحرای باختری باید بر اساس این طرح صورت گیرد.
اما جبهه پولیساریو که از حمایت الجزایر برخوردار است ضمن رد طرح پیشنهادی دولت مغرب خواستار ان شده است که ساکنان صحرای باختری در یک همه پرسی درباره تعیین سرنوشت سرزمین خود شرکت کنند.