خبرگزاري يونايتدپرس از نايروبي گزارش داد: کنيا که در جوار کشور درگير جنگ سومالي قرار دارد، به اميد استفاده از تجارب و مهارت هاي نظامي اسرائيل براي مقابله با تهديد جهادگران درصدد خريد تسليحات از اسرائيل است.
موسسه "فورکست اينترنشنال " -مسوول ارائه اطلاعات به بخش هاي دفاعي و هوا- فضا- در گزارش دسامبر( آذر) اعلام کرد، اختلافات و ناهمگوني هاي اقتصادي و چالش هاي امنيتي، کشورهاي ثروتمند آفريقايي را به بازار فعال تسليحات اسرائيل بدل کرده است.
فورکست اينترنشنال با اشاره به افزايش 7/7 درصدي خريد تسليحات از سوي کشورهاي آفريقايي در سال 2008 در قياس با سال قبل، خاطرنشان کرد، کشورهاي مسلمان شمال آفريقا که روابط خوبي با اسرائيل ندارند به تل آويو اجازه حضور در بازارهاي خود را نمي دهند اما، کشورهاي صحراي آفريقا مانند آنگولا و نيجريه که از توليد کنندگان مهم نفت هستند، مشتريان اصلي صنايع دفاعي اسرائيل هستند.
" آويگدور ليبرمن" وزير خارجه اسرائيل، سپتامبر گذشته (شهريور) به تشويق مديران شرکت هاي فعال در زمينه فروش صنايع نظامي اسراييل به 9 کشور آفريقايي سفر کرد.
البته سابقه فعاليت سازمان اطلاعات داخلي اسرائيل (شين بت) و گروه هايي از جامعه اطلاعاتي اسراييل از جمله سازمان اطلاعات (موساد) در آفريقا به سال ها پيش برمي گردد.
هرچند در سفر ليبرمن و ساير اسرائيلي ها به آفريقا قرارداد نظامي امضا نشد اما، طي همين سفر وزارت خارجه اسرائيل پتانسيل تجاري آفريقا را يک ميليارد دلار برآورد و اعلام کرد که کشورهايي چون نيجريه بازار مهمي را براي فروش تسليحات اسراييل هستند.
با وجودي که دولت کنيا از اعلام نوع تجهيزات نظامي خريداري شده از اسرائيل خودداري کرده است اما، احتمال مي رود اين تجهيزات شامل سيستم هاي مقابله با شورش و هواپيماهاي بدون سرنشين براي پشتيباني و نظارت مرزي است.
اسرائيل همچنين با ادعاي مراقبت از تاسيسات نفتي و ساير تاسيسات کشورهاي آنگولا، ساحل عاج و ساير کشورهاي آفريقايي، هواپيماهاي بدون سرنشين خود را به اين کشورها فروخته است.
از سوي ديگر، اسرائيل به بهانه واهي افزايش نفوذ ايران در درياي سرخ حضور خود را در کنيا و به طور کلي شاخ آفريقا گسترش و با دستاويز مهار القاعده در يمن، تبادل اطلاعاتي با اريتره را گسترش داده است.
درگيري هاي داخلي نيجريه، فروش تسليحات و عايدي بالغ بر 500 ميليون دلار براي اسرائيل به دنبال داشت.