ششمین کمیسیون مشترک و جمهوری زیمبابوه 1 ارديبهشت در محل اجلاس وزارت امور خارجه زیمبابوه در شهر حراره برگزار شد.
ه گزارش اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و اتباطات اسلامي ، در این اجلاس که با ریاست عباسی وزیر تعاون و mumbengegwi وزیر امور خارجه زیمبابوه به همراه جمعی از وزراء و مسئولین طرفین مذاکرات تشکیل شده بود اسدی موحد رایزن فرهنگی جمهوري اسلامي ايران در حراره و پورمرجان مدیرکل فرهنگی آفریقا عربی حضور داشتند که مدیرکل فرهنگی آفریقا عربی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و مذاکره کننده کمیسیون فرهنگی این اجلاس پس از چند روز مذاکرات پی در پی در خصوص برنامه مبادلات فرهنگی, موفق به امضای برنامه مباذلات فرهنگی, هنری وآموزشی فی مابین ج.ا.ایران و جمهوری زیمبابوه شد.
در اجلاس فوق ابتدا mumbengegwi وزیر امور خارجه زیمبابوه ضمن تقدير از عباسی وزیر تعاون و رئیس کمیسیون مشترک و هیئت همراه, افتتاح ششمین کمیسیون مشترک فیمابین را رسماً اعلام کرد. وي در ادامه به ارائه گزاشی فعالیت های سه روز گذشته کمیته های مذاکره کننده پرداخت و با اشاره به وضعیت کنونی زیمبابوه, تحریم های غیر قانونی کشورهای غربی را عامل جدی در ایجاد مانع در بوقوع پیوستن بسیاری از توافقات قبلی, آنچنان که باید باشد, دانست.
وی گفت که در نتیجه این تحریم ها زیمبابوه نتوانسته است, از خطوط اعتباری خود بطور مناسب استفاده نماید. وزیر امور خارجه زیمبابوه همچنین ادامه داد, در سال گذشته تحولات و پیشرفت هایی در کشور حاصل شده و تورم نیز یک رقمی شده است, لذا ما توانستیم از بسیاری از ظرفیت های خود (حدود 40 درصد) استفاده کنیم. اکنون ما قادریم مایحتاج مردم خود را تامین کنیم و شرایط رو به بهبود است. اما علی رغم آن ما باید از ظرفیت های دوستانمان همچون ج.ا.ایران در بهبود هرچه بیشتر شرایط کشور استفاده کنیم. خوشبختانه برگزاری ششمین کمیسیون مشترک در زمانی در حال اجرا است که شرایط ما رو به بهبود است و من به شما این اطمینان را می دهم که با این روند ما قادر خواهیم بود به کلیه تعهدات مان عمل كنيم.
وي همچنین با ابراز تمایل طرفین به ادامه مذاکرات فیمابین و گشودن راه های جدید برای گسترش این روابط و برشمردن برخی از همکاری های ايران از جمله شرکت در نمایشگاه بین المللی تجاری بولاوایو, اعطای 57 تراکتور توسط ایران و امید به راه اندازی خط تولید این دستگاه در زیمبابوه, برنامه دجیتالی کردن مرکز رادیو و تلویزیون بولاوایو و برخی از استودیو های حراره, فعالیت شرکت های مدزون و همکاری های به عمل آمده در بخش بهداشت و توافق در ثبت دارو های ایرانی در آینده نزدیک اظهار داشت: امیدواریم با استفاده از منابع دو کشور, سعادت مردمان طرفین را فراهم وریم.
در پایان نیز mumbengegwi ضمن تاکید بر ضرورت اجرایی شدن توافقات فیمابین, خواستار ایجاد مکانیزم هایی شد تا مراحل اجرایی شدن توافقات به راحتی انجام شود.
عباسی وزیر تعاون جمهوري اسلامي ايران نیز دیگر سخنران این جلاس بود. .وي گفت: ما در دنیای نابرابری زندگی می کنیم که هر دو کشور مورد کینه قدرت های بزرگ قرار گرفته اند و سازمان های بین المللی نیز تحت نفوذ این قدرت ها هستند که عملاً هم کاری نمی خوهند و یا نمی توانند بکنند. طبیعی است که در این دنیای نابربر کشورهای تحت ظلم باید خود را به دانش و فن آوری تجهیز کنند و پیامی را که از همان ابتدا توسط امام راحل مبنی بر خودباور تاکید فرموده بودند, را اجرا كنند.
در حال حاضر ايران از نظر تکنولوژی در شرایط بسیار مناسبی قرار دارد که این دستاوردها متعلق به همه دوستان ما از جمله زیمبابوه است و ما خود را آماده هرگونه کمک به زیمبابوه که تحت تحریم قدرت های بزرگ است کرده ایم و من تاکید می کنم که جهان متعلق به مظلومین است.
در این اجلاس 11 سند همکاری و یادداشت تفاهم مورد توافق طرفین قرار گرفت و کلیه اسناد دو جانبه از جمله برنامه مبادلات مذکور نیز روز پنج شنبه 2/2/89 در ضیافت شام روسای جمهور ایران و زیمبابوه از سوی آقای متکی وزیر خارجه ايران و وزیر آموزش و فرهنگ زیمبابوه امضا شد.