مغرب روز سه شنبه از تصویب قطعنامه جدید در شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره مناقشه صحرای باختری استقبال کرد و انرا فرصت خوبی برای حل این مناقشه توصیف کرد.
طیب فاسی فهری وزیر امور خارجه مغرب اعلام کرد قطعنامه هزار و نهصد و بیست شورای امنیت درباره مناقشه صحرای باختری کاملا با دیدگاه و رویکرد دولت مغرب همخوانی دارد. این قطعنامه توسط گروه موسوم به دوستان صحرای باختری (شامل انگلیس، فرانسه، روسیه، اسپانیا و امریکا) ارائه شده بود.
اوگاندا، نیجریه و مکزیک در ابتدا از محتوای قطعنامه انتقاد کردند اما در نهایت از ان حمایت کردند.
این سه کشورمعتقد بودند که این قطعنامه اتهاماتی را که در زمینه نقض حقوق بشر در صحرای باختری یا در منطقه تیندوف الجزایر مطرح شده است، کم اهمیت جلوه می دهد. وزیر امور خارجه مغرب خاطر نشان کرد در قطعنامه جدید شورای امنیت تاکید شده است که هدف نهایی سازمان ملل اجرای قطعنامه هایی است که از سال دو هزار و هفت درباره صحرای باختری تصویب شده است.
وی افزود در قطعنامه جدید بر ضرورت مذاکرات جدی بر پایه ابتکار مغرب درباره مناقشه صحرای باختری تاکید شده است. شورای امنیت سازمان ملل متحد جمعه پیش به اتفاق ارا با تمدید یکساله ماموریت نیروهای این سازمان در صحرای باختری موافقت کرد.
قطعنامه مربوطه پس از مذاکرات طولانی و پرتنش درباره حقوق بشر در این منطقه مورد مناقشه، به تصویب رسید.
طبق این قطعنامه، ماموریت نیروهای سازمان ملل متحد در صحرای باختری که روز جمعه به پایان رسید تا سی ام اوریل سال دو هزار و یازده تمدید شد.
این نیروها در سال هزار و نهصد و نود و یک در این منطقه که جبهه پولیساریو و مغرب بر سر ان اختلاف دارند، مستقر شدند.
در حال حاضر دویست و بیست و چهار نظامی و دویست و هفتاد و شش غیر نظامی در چارچوب این نیروی بین المللی در صحرای باختری فعالیت می کنند. طیب فاسی فهری تصریح کرد شورای امنیت در قطعنامه جدید خود از الجزایر خواسته است به مسئولیتهای خود در قبال اوارگان عمل کند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از رباط، صحرای باختری یکی از مستعمره های پیشین اسپانیا است که دولت مغرب در سال هزار و نهصد و هفتاد و پنج انرا ضمیمه خاک خود کرد.
مغرب اعلام کرده که حاضر است به صحرای باختری خودگردانی گسترده بدهد اما مخالف هر گونه استقلال این منطقه است.
از جبهه مقابل جبهه پولیساریو که از حمایت الجزایر برخوردار است ضمن رد طرح پیشنهادی دولت مغرب خواستار ان شده است که ساکنان صحرای باختری در یک همه پرسی درباره تعیین سرنوشت سرزمین خود شرکت کنند.