به گزارش پایگاه خبری " الجزیره "، دریانوردی در باب المندب و خلیج عدن ، در سال گذشته و در سه ماهه اول سال جاری به علت دزدی دریایی در آبهای منطقه ای "یمن" با کاهش چشمگیری روبرو بوده است. محمد بن عیفان مدير اجرایی سازمان بنادر خليج عدن در يمن ؛ علت اين مسئله را پديده دزدي دريايي در خليج عدن و باب المندب دانست.
بر اساس گزارش اخير سازمان بنادر خليج عدن در يمن ، حرکت کشتی هایی که در بنادر يمني در رفت و آمد بودند در طول سه ماهه اول سال 2009 ، 15 درصد کاهش يافته و به 319 کشتی رسيده است ، اين در حاليست كه سال گذشته در همین برهه زمانی تعداد کشتی ها 370 عدد بوده است.
محمد بن عیفان مدير اجرايي سازمان بنادر خليج عدن ، اشاره كرد: انتظار می رود در صورت ادامه دزدی دریایی ، امتیازات خطوط دریانوردی دریایی میان شرق و غرب از طریق کانال سوئز لغو شود و به سوی خطوط دریايي دوردست از طریق "راس الرجاء" منتقل گردد، هرچند که این مساله موجب افزایش هزینه سوخت و حمل و نقل کالاها می شود.وی گفت: با وجود تلاش های بین المللی و عملیات جدی مبارزه با دزدی دریایی که توسط نیروهای گارد ساحلی و نیروی دریایی یمن،انجام می شود، در مرزهای دریایی خسارت ها همچنان ادامه دارد.
بر اساس این گزارش، تعداد کشتی های کانتینر دار نیز کاهش یافته و در سه ماهه اول امسال 84 کشتی که حامل 64 هزار و 960 کانتینر بودند، وارد این بندر شدند، در حالیکه در همین موعد زمانی در سال گذشته، 88 کشتی حامل 76 هزار و 755 کانتینر به این منطقه آمده بودند. دو ایستگاه "المعلا" و "عدن"، در سال 2008 پذیرای 522 کشتی حامل کانتینر بود، درحالیکه در سال 2007 این تعداد 599 کشتی بود.
صنعاء اخيراً اقدامات جدی برای مبارزه با پدیده دزدی دریایی انجام داده است، زیرا یمن کشوری است که بزرگترین آسیب را از اين پديده مي بيند و اخیراً يك پايگاه منطقه ای برای مبارزه با دزدی دریایی در خليج عدن تاسیس کرده و گارد ساحلی این کشور نيز در آبهای منطقه ای و مجاور خود مشغول گشت زني بوده و تدابیر امنيتي مناسبی را اتخاذ کرده است.
بن عیفان در ادامه گفت: توجه جامعه بین الملل به بازگرداندن ثبات به سومالی و ایجاد نظم در این کشور، کنترل پدیده دزدی دریایی را در این کشور تسریع می کند. در حال حاضر نیز نیروهای گارد ساحلی و نیروهای بین المللی در خلیج عدن ، به طور جدی در حال مبارزه با اين پدیده هستند.
"علي عبدالله صالح" رئیس جمهور یمن بر اقدام جامعه بین الملل برای پذیرفتن مسوولیت در قبال اوضاع سومالی، ایجاد امنیت ،ثبات و صلح در این کشور، بازسازی سازمانهاي دولتی و کمک به مردم سومالی برای بازسازی بقاياي جنگ در سومالي تاكيد دارد. وي معتقد است تشدید اوضاع بحراني در سومالی به آزادي دزدان دریایی ، افزايش تهديد برای امنيت دریانوردی بین المللی ، تجارت جهانی و رشد تروریسم در منطقه مي انجامد .
امروزه هزاران سوماليايي به دليل اوضاع نابسامان و فقر حاكم بر كشور به كشور يمن مهاجرت كردند.
كد خبر: 42 104
27/2/88