نخست وزير رژيم صهيونيستي به منظور مذاکره درخصوص احياي روند سازش در خاورميانه، روز دوشنبه با رييس جمهوري مصر در شرم الشيخ ديدار کرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از شرم الشيخ، مذاکرات "بنيامين نتانياهو" با "حسني مبارک" بر "احياي روند صلح خاورميانه متمرکز بود."
دفتر نتانياهو با صدور بيانيه اي اعلام کرد: اين نشست پشت درهاي بسته و در فضايي مثبت و سازنده انجام شد.
در همين حال خبرگزاري مصري "منا" گزارش داد: دو طرف در اين جلسه تلاش هاي بين المللي از جمله اقدامات دولت مصر براي فراهم کردن زمينه مذاکرات غيرمسقيم (بين فلسطينيان و رژيم صهيونيستي) با هدف دستيابي به راهکار تاسيس دو کشور را بررسي کردند.
سفر نتانياهو به مصر در بحبوحه سراسيمگي فعاليتي ديپلماتيک پس از اعلام حمايت اتحاديه عرب از "مذاکرات غيرمستقيم"، انجام شد.
دفتر نتانياهو همچنين از ملاقات وي و همراهانش با "عمر سليمان" رييس سازمان اطلاعات مصر و "احمد ابوالغيط" وزير امور خارجه اين کشور، خبر داد.
قرار بود مذاکرات غيرمستقيم در ماه مارس (اسفند 1388) آغاز شود، اما اعلام خبر احداث يک هزار و 600 خانه جديد در يکي از شهرک هاي شرق بيت المقدس، اين برنامه را مخدوش کرد.
به دنبال اطمينان دهي آمريکا به فلسطينيان درخصوص توقف فعاليت هاي شهرک سازي، اتحاديه عرب روز شنبه براي انجام مذاکرات غيرمستقيم چراغ سبز نشان داد.
مبارک که حامي پر و پا قرص "محمود عباس" رييس تشکيلات خودگردان فلسطين است، از درخواست فلسطينيان مبني بر توقف کامل شهرک سازي در قلمروهاي اشغالي فلسطيني و شرق بيت المقدس به عنوان پيش شرط ازسرگيري مذاکرات مستقيم، حمايت کرده است.
رژيم صهيونيستي پيشنهاد توقف محدود فعاليت هاي ساخت و ساز را در کرانه باختري ارائه داده است، اما اين پيشنهاد شهرک سازي در شرق بيت المقدس را در بر نمي گيرد.
ديدار مبارک و نتانياهو در آستانه سفر "جرج ميچل" فرستاده آمريکا به منطقه، انجام شد. ميچل قرار است روز جمعه با عباس ديدار و گفت و گو کند.
مصر که در سال 1979 به نخستين کشور عربي امضاکننده معاهده صلح با رژيم صهيونيستي تبديل شد، اغلب به عنوان ميانجي مذاکرات فلسطينيان و اسراييل اقدام کرده است.