"محمد البرادعي" مدير کل سابق آژانس بين المللي انرژي اتمي گفت که هنوز امکان دستيابي به پيماني در رابطه با مبادله سوخت هسته اي با جمهوري اسلامي ايران و تامين سوخت رآکتور پژوهشي تهران وجود دارد.
به گزارش پايگاه اينترنتي "ريس فور ايران"، البرادعي که در يک جلسه پرسش و پاسخ به ميزباني "دانشکده مطالعات مديريت دولت جان اف کندي"، وابسته به "دانشگاه هاروارد" شرکت کرده بود، تصريح کرد که به اعتقاد وي، هنوز امکان دستيابي به پيماني در رابطه با سوخت رساني به رآکتور پژوهشي تهران وجود دارد و در اين ارتباط، ذخاير اورانيوم غني شده با غناي پائين در خاک ايران و تحت نظارت آژانس بين المللي انرژي اتمي، به شرط تحويل سوخت بازفراوري شده براي رآکتور پژوهشي تهران، بايد مبناي يک معامله قرار گيرد.
وي خاطر نشان کرد که دولت جرج دبليو بوش رئيس جمهوري سابق امريکا فرصت هايي واقعي را براي مذاکره در خصوص برنامه هسته اي ايران و زيرساختار غني سازي در اين کشور از دست داد و در حقيقت اگر بي تمايلي اش براي تعامل جدي با تهران نبود، مي توانست موافقت ايران را براي تحديد برنامه سانتريفيوژها به "سطح آزمايشگاهي"، کسب کند.
مدير کل سابق آژانس بين المللي انرژي اتمي در بخش ديگري از سخنانش، موضوع هسته اي ايران را اساسا يک مشکل آمريکا-ايران خواند و افزود که تنها واشنگتن مي تواند تضمين هاي امنيتي مورد نياز تهران را ارائه کند و در مقابل نيز، تنها تهران مي تواند به امريکا در برقراري ثبات در مناطق کليدي مانند افغانستان، عراق و مساله فلسطين و اسرائيل کمک کند.
وي همچنين ضمن حمايت از ايده عاري سازي منطقه خاورميانه از تسليحات هسته اي، آن را راهي براي برطرف شدن نگراني هاي بين المللي خواند.