بيستمين همايش اقتصاد جهاني امروز چهاشنبه با شرکت گروهي از رهبران و صاحبنظران سياسي و اقتصادي جهان در "دارالسلام" پايتخت تانزانيا آغاز شد.
طبق برنامه همايش، قرار است ابتدا دستور کار نوزدهمين همايش اقتصاد جهاني سوييس و اجلاس منطقه اي آن که سال گذشته در کيپ تاون آفريقاي جنوبي برگزار شد، مرور شود و شرکت کنندگان در اين همايش موضوع گذر قاره آفريقا از بحران جهاني و نيز بازانديشي در زمينه نقشه راه توسعه اين قاره را بررسي کنند.
در بيستمين همايش با موضوع اصلي "بازانديشي در طرح توسعه راهبردي آفريقا" يک هزار نفر از رهبران، شخصيت ها و صاحبنظران 85 کشور جهان شرکت دارند.
توسعه منطقه اي، فرصت هاي رشد و توسعه، خطر پذيري و تعليم و تربيت از جمله موضوعات کليدي اين همايش سه روزه است.
سران کشورهاي جهان همچنين بر اساس طرح مشارکت جديد در توسعه آفريقا (نپاد) اصول و اهداف توسعه اجتماعي و اقتصادي اين قاره را در قالب ملي، منطقه اي و قاره اي آن به عنوان انگيزه هاي اصلي رشد اقتصادي آفريقا و الزامات آن بررسي خواهند کرد.
اين همايش قرار است چارچوبي براي شرکت کنندگان ارايه کند تا آنها بتوانند با استفاده از آن از بحران هاي اقتصادي موجود به عنوان فرصتي براي طراحي مجدد نقشه راه توسعه پايدار براي آينده آفريقا بهره ببرند.
با توجه به ويژگي اقليمي و ژئو راهبردي قاره آفريقا، شرکت کنندگان بر اهميت موضوع تجارت، صنعتي سازي، توسعه کشاورزي، نوآوري و توسعه زيرساخت ها به عنوان عوامل محرک توسعه پايدار اقتصادي تاکيد مي ورزند.
به اعتقاد تحليلگران توسعه، آفريقاي جنوبي به عنوان صاحب 25 درصد از توليد ناخالص آفريقا در ميان 54 کشور اين قاره، مي تواند بيشترين نقش را ايفا کند در حالي که کمترين تاثير منفي
را از اين بحران جهاني نصيب خود کرده است.
رهبران کشورهاي آفريقايي شرکت کننده در اين همايش در طول اين سه روز، از مشارکت در طرح هاي توسعه جهاني و منطقه اي و توسعه صنعتي نيز سخن خواهند گفت.