شش کشور شرق آفریقا از سازمان ملل متحد خواستند مسیرهای هوایی و آبی سومالی را مسدود کند.
این درخواست درحالی (دیروز چهارشنبه) مطرح شد که جنگجویان محلی سومالی بر مبارزات خود برای سرنگونی دولت موقت این کشور افزوده اند.
به گزارش فرانس پرس، وزیران امور خارجه کشورهای عضو نهاد بین دولتی توسعه شرق آفریقا موسوم به ایگاد(IGAD) در نشستی در آدیس آبابا، پایتخت اتیوپی تصریح کردند، شورشیان سومالی برای قاچاق سلاح و نفوذ جنگجویان غیرسومالیایی بر مرزهای نفوذپذیر سومالی متمرکز شده اند.
مقامات گروه ایگاد با بیان این مطلب از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستند برای جلوگیری از ورود بیشتر تسلیحات و جنگجویان خارجی به سومالی، بنادر دریایی این کشور بویژه " بندر کیسمایو" و " مارکا" را مسدود کند.
وزیران امور خارجه کشورهای ایگاد در ادامه بر لزوم هماهنگی اقدامات کشورهای آفریقا برای مقابله با تهدید جنگجویان محلی سومالی تاکید کردند.
این گروه منطقه ای همچنین از جامعه جهانی خواست ، هرچه سریعتر اریتره را به علت حمایت از تلاش افراط گرایان برای براندازی دولت موقت سومالی، تحریم کند.
این درحالی است که اریتره در آوریل 2007 پس از انتقاد کشورهای ایگاد از کوتاهی آن در برقراری صلح در منطقه ، از گروه ایگاد خارج شد. جیبوتی ، اتیوپی ، کنیا ، سومالی ، سودان و اوگاندا اعضای کنونی ایگاد را تشکیل می دهند.
به گزارش فرانس پرس، "جان پینگ"، رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا نیز که در نشست وزیران امور خارجه ایگاد شرکت داشت، بار دیگر استقرار نیروی صلح بان سازمان ملل را در سومالی خواستار شد.
پینگ اوضاع سومالی را وخیم دانست و از شورای امنیت سازمان ملل متحد برای استقرار نیروی صلح بان بین المللی در سومالی و رفع این تهدید بین المللی و منطقه ای اقدام کند.
این درحالی است که هیئت نمایندگان شورای امنیت سازمان ملل متحد ، چند روز قبل اعلام کردند شرایط در سومالی برای استقرار نیروی صلح بان مساعد نیست.
شایان ذکر است ، شورشیان سومالی، اوایل ماه جاری (می 2009 میلادی) مبارزات گسترده ای را ضد هواداران دولت آغاز کردند که تاکنون دست کم 100 کشته و بیش از 45 هزار آواره برجا گذاشته است.
بر اساس این گزارش، شدت و گستردگی موج جدید مبارزات شورشیان ضد دولتی در سومالی کم سابقه بوده است.
پرس تي وي