تفسير فلسفی قرآن كريم با عنوان «الجلی فی التفسير» با رويكرد عقلانی در تفسير مفاهيم و معانی قرآن كريم در تونس منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از روزنامه اماراتی «الإتحاد»، اين تفسير فلسفی در سه جلد و به قلم «ابويعرب المرزوقی» فيلسوف تونسی نگاشته شده و يك رويداد فكری حائز اهميت در حوزه تفسير قرآن كريم در جهان اسلام به شمار میآيد.
المروزوقی در اين كتاب، معانی و مفاهيم آيات قرآن كريم را نه از ديد يك فقيه، مبلغ يا مفسر سنتی، بلكه با رويكرد مستحكم فلسفی بررسی میكند و در فرآيند تفسير آيات، از نظريههای فلسفی بیبهره نيست.
اين فيلسوف تونسی، با تاكيد بر وحياتی بودن آيات قرآن، از تفسير قرآن به سبك كتابهايی كه درباره اعجاز علمی قرآن كريم نوشته شده، خودداری كرده است؛ بلكه المرزوقی بهشدت از نظريههای ارائهشده درباره اعجاز علمی قرآن انتقاد میكند و آن را خطری برای دين و توهين به قرآن كريم میپندارد، زيرا به گفته او، اعجاز علمی قرآن متن اين كتاب الهی را مقهور نظريههای علمی متغير میكند.
المرزوقی همچنين، با رويكرد فلسفی و در دو بُعد متصل و پيوسته به تفسير قرآن میپردازد؛ بُعد نخست اين كه آيات قرآن در عالم وجود و هستی مصداقيت عينی دارند، يعنی اينكه قرآن دارای واقعيت گفتمانی و وجودی ملموس است و ديگری بُعد بینهايت مطلق در وحی است كه به گفته وی اين شرط هر تئوری تأويلی است كه به تحقيق در فهم متن قرآن میپردازد.
يادآوری میشود كتاب مذكور به زبان عربی نوشته شده و در هفته جاری در تونس منتشر شد و در شمار اندك تفاسير فلسفی قرآن كريم در جهان اسلام به حساب میآيد.