وزيران خارجه اسپانيا، الجزاير، سوئيس، سوئد و استراليا در حاشيه کنفرانس بازنگري معاهده منع گسترش تسليحات اتمي(ان. پي. تي) در نيويورک به طور جداگانه با منوچهر متکي وزير خارجه ايران ديدار و گفت وگو کردند
به گزارش ايرنا, در اين ديدارها پيرامون روابط دوجانبه، تحولات مهم منطقهاي و بين المللي، کنفرانس بازنگري ان. پي. تي و همچنين موضوعات مورد علاقه گفتگو و رايزني بعمل آمد.
در ديدار ميگل آنجل موراتينوس وزير امور خارجه اسپانيا، متکي در خصوص موضوع تبادل سوخت هستهاي، ضرورت وجود اراده سياسي از سوي طرف مقابل را خاطر نشان ساخت و افزود: در اين صورت اين پيشنهاد تبادل سوخت روي ميز است و اين فرمول ظرفيت خوبي براي اعتمادسازي همه طرفها و زمينه و فرصت مناسبي براي همکاري است.
وزير امور خارجه کشورمان همچنين با اشاره به وضعيت بغرنج و بحراني خاورميانه بويژه شرايط دشوار مردم غزه ناشي از جنايات، اشغال، محاصره و تهديدات رژيم صهيونيستي، بر ضرورت رفع اشغال و محاصره و نيز احقاق حقوق مشروع مردم فلسطين تاکيد کرد.
وزير امور خارجه اسپانيا نيز با تاکيد بر ضرورت اتخاذ رويکرد مذاکره براي رسيدن به يک راه مسالمت آميز در خصوص برنامه هستهاي جمهوري اسلامي ايران، ابراز اميدواري کرد که بار ديگر شرايط مذاکره و گفت وگو فراهم آيد.
وزير خارجه ايران همچنين در ديدار جداگانه با مراد مدلسي همتاي الجزايري خود ، با ابراز خرسندي از روند روبه رشد روابط و همکاريهاي دوستانه و نزديک تهران – الجزيره، استمرار رايزنيهاي دو کشور در مورد مناسبات دوجانبه و مسائل منطقهاي و بين المللي را به نفع دو ملت، منطقه و جهان دانست.
وي با اشاره به آخرين تحولات در عراق، افغانستان و خاورميانه، برگزاري کنفرانس بين المللي خلع سلاح در تهران با شعار «انرژي هستهاي براي همه، سلاح هستهاي براي هيچکس» را نشانه ديگري از مخالفت جمهوري اسلامي ايران با توليد، توسعه و انباشت سلاح هستهاي توصيف کرد.
وزير امور خارجه کشورمان با اشاره به همکاريهاي نزديک دو کشور در مجامع منطقهاي و بينالمللي، فعاليت گروه 15 با برنامه عمل و نقشه راه جامع را گامي اساسي و تاثيرگذار در توسعه جهاني خواند.
وزير امور خارجه الجزاير نيز حضور و سخنراني دکتر احمدي نژاد رئيس جمهور اسلامي ايران در کنفرانس بازنگري ان. پي. تي را موجب پر اهميتتر شدن اين کنفرانس دانست.
وي گروه 15 را براي ارتقاء سطح همکاريهاي کشورهاي عضو از جمله در زمينه انرژي، آب و گردشگري مهم توصيف کرد.
وزير امور خارجه الجزاير خواستار افزايش رايزنيهاي فيمابين در جهت توسعه و تحکيم بيشتر مناسبات و همکاريهاي دو کشور در حوزههاي دوجانبه، منطقهاي و بين المللي شد.
همچنين متکي در ديدار با خانم کالمي ري، وزير امور خارجه سوئيس، راههاي تقويت همکاريهاي تهران – برن در عرصههاي مختلف را مورد مذاکره قرار داد.
وي بر ضرورت استمرار رايزنيها و تماسهاي دو کشور و رفت و آمد متقابل مقامات عاليرتبه دو طرف تاکيد کرد.
وزير امور خارجه کشورمان در خصوص فرمول مبادله سوخت با تاکيد براينکه اعتمادسازي بايد دو طرفه باشد، پيشنهاد مبادله سوخت را مبنايي براي اعتمادسازي متقابل از جمله اعتماد جمهوري اسلامي ايران نسبت به طرفهاي ديگر دانست.
خانم کالمي نيز با تاکيد بر ضرورت ادامه رفت و آمد مقامات بلندپايه دو کشور و حفظ ارتباط و تماس و رايزني فيمابين، بر علاقمندي سوئيس براي توسعه همکاريها با جمهوري اسلامي ايران تاکيد کرد.
در اين ديدار همچنين طرفين پيرامون تحولات منطقهاي از جمله بحران افغانستان تبادل نظر کردند.
در ديدار آقايان متکي و کارل بيلت، وزير امور خارجه سوئد نيز موضوع تبادل سوخت مورد بحث و بررسي قرار گرفت. در اين مذاکرات همچنين در خصوص تحولات منطقهاي بويژه مسئله افغانستان گفت وگو و تبادل نظر شد.
وزيران امور خارجه ايران و استراليا نيز طي مذاکراتي در خصوص تبادل هياتها و مقامات دو کشور با هدف توسعه روابط دوجانبه و رايزني و تبادل نظر پيرامون مسائل مهم منطقهاي و بين المللي با رويکرد تقويت همکاريها تبادل نظر کردند.