- مصر با اعمال محدوديتهاي بيشتر بر معاهده ان پي تي مخالفت کرد و تصريح نمود که نبايد به جاي خلع سلاح , تعهدات مضاعفي را بر کشورهاي غيرهسته اي تحميل کرد
ماجد عبدالعزيز سفير و نماينده دائم مصر در سازمان ملل گفت: براي ايجاد محيط بين المللي سازنده تري براي کشورهاي داراي تسليحات و فاقد تسليحات اتمي , بايد به هر سه رکن معاهده توجه شود.
وي اظهارداشت بايد هر چه سريعتر به سمت خاورميانه عاري از تسليحات اتمي گام برداشت.
نماينده مصر گفت با توجه به وضعيت در خاورميانه و شکست در اجرايي شدن قطعنامه 1995 در مورد ايجاد منطقه عاري از تسليحات اتمي در خاور ميانه , نياز است تا گام اساسي در اين مسير برداشته شود.
عبدالعزيز افزود: مصر در کنفرانسهاي مقدماتي بازنگري منع تسليحات اتمي (ان پي تي) که طي سه سال گذشته برگزار شده بود در همين زمينه ابتکاراتي را ارائه داد و بوجود آمدن توافقات واقعي ميان همه کشورهاي منطقه را مطرح کرد.
وي گفت : پيشنهادات مصر در اين عرصه مورد حمايت کشورهاي اتحاديه عرب و جنبش عدم تعهد قرار دارد.
عبدالعزيز بر ضرورت بوجود آوردن چهارچوبي از قوانين در خصوص از ميان برداشتن تسليحات اتمي از طريق دستيابي به يک نتيجه نهايي تاکيد کرد.
وي در خصوص کشورهاي دارنده تسليحات اتمي گفت اگر آن کشورها فکر مي کنند که ضرورت دارد براي اطمينان حاصل شدن از صلح و امنيت تسليحات خود را حفظ کنند پس چه چيز باعث مي شود تا کشورهاي فاقد آن قبيل تسليحات ,به فکر دستيابي به آن نباشند؟
سفير مصر تصريح کرد: کشورهاي فاقد تسليحات اتمي هيچگونه تضميني مبني بر عدم تهديد و بکارگيري آن تسليحات از سوي کشورهاي دارنده ,دريافت نکرده اند.
وي اظهارداشت حق کشورهاي فاقد تسليحات اتمي با توجه به بند چهارم معاهده ان پي تي در خصوص انتقال فن آوريها ناديده گرفته شده است, همچنين برخي از کشورها هنوز هم سعي دارند بند دهم معاهده ان پي تي را در خصوص خارج شدن از ان پي تي , تفسير کنند.
بند دهم معاهده بر اين امر تاکيد دارد که اگر معاهده در خصوص وظائفش براي کشوري شکست بخورد آن کشور حق دارد تا از معاهده خارج شود.
عبدالعزيز گفت براي آنکه کشورهاي داراي تسليحات اتمي به تعهدات خلع سلاح خود عمل نمايند نبايد براي کشورهاي فاقد آن قبيل تسليحات, تعهدات مضاعفي را وضع کرد.
سفير مصر در سازمان ملل افزود: استفاده از انرژي هسته اي براي مصارف صلح آميز و در مسير توسعه , حق قانوني اعضاي معاهده ان پي تي است و در اين مسير هم نبايد محدوديت ايجاد کرد.
وي افزود 40 سال از بوجود آمدن معاهده ان پي تي مي گذرد و طي اين مدت تنها يک کشور از آن خارج شده و تسليحات اتمي توليد کرده است.