فقر مالی ، مافیای سدر را در کشور افریقایی مغرب به شدت فعال کرده است. شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: کشور مغرب وسیعترین جنگلهای سدر قاره افریقا را در خود جای داده است.
هر اصله درخت سدر در این کشور تا ده هزار یورو به فروش می رسد و این امر باعث شده است قاچاق درخت و به دنبال آن تسویه حساب های خشونت باری در این کشور رواج داشته باشد. در ادامه این گزارش آمده است: درختان سدر یکی از افتخارات اطلس مغرب به شمار می رود.
در این کشور درختان سدر گستره ای به مساحت صد و چهل هزار هکتار را به خود اختصاص داده اند که وسیعترین جنگل ها از این دست در منطقه مدیترانه به شمار می رود.
جنگلهای سدر همچنین نقشی زیست محیطی در این کشور ایفا می کنند به طوری که باعث حفظ آب ، خاک و تنوع زیستی می شوند .
با این حال حیات جنگل های سدر امروزه در مغرب تهدید شده است به طوری که در یکی از مناطق این کشور ، هر سال هزاران اصله درخت سدر بدست روستائیان فقیر قطع می شود برای اینکه در بازارهای سیاه به فروش برسد.
حتی گفته می شود که در مغرب مافیای سدر فعالیت می کند.
در کنار برخی فعالان محلی ، یکی از مدافعان حقوق بشر نیز با مافیای سدر در مغرب مبارزه می کند برای اینکه به قطع غیر قانونی این درختان پایان داده شود.
به اعتقاد این فعال حقوق بشر این فقر است که روستائیان را وادار به قطع درختان سدر می کند زیرا در بسیاری از موارد فروش درختان سدر تنها درآمد شمار زیادی از روستائیان است و ایجاد اشتغال تنها راه مقابله با قطع این درختان است. با اینکه برخی از مناطق مغرب از لحاظ خاک و منابع آب بسیار غنی هستند اما ساکنان آنها از حداقل امکانات از جمله برق محرومند و حتی از در آمد ناشی از فروش قانونی درختان سدر نیز بی نصیب مانده اند.
به اعتقاد ساکنان فقیر این مناطق ، مسئولان و نمایندگان محلی فاسد هستند و جنگلبانان در ازای دریافت رشوه چشمان خود را به روی قاچاق درختان سدر می بندند که علت اصلی این امر نیز ناکافی بودن حقوقشان است.
این عوامل باعث شده است در مدارس به دانش آموزان از سنین پایین حفظ محیط زیست آموزش داده شود.
حال این سوال مطرح است که آیا این کودکان در آینده خواهند توانست شغلی برای خودشان دست و پا کنند یا اینکه آنها نیز مجبور خواهند شد برای امرار معاش به قاچاق درختان سدر متوسل شوند.