سازمان فائو اعلام کرد تغییر اقلیم تاثیر زیادی در کاهش امنیت غذایی آفریقا خواهد داشت.
به گزارش ایانا و به نقل از سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، پیامد اصلی دمای بالا و نوسان آب و هوا، کاهش عملکرد محصولات زراعی (9/6 درصد در مورد ذرت که غذای اصلی مردم این قاره است) و خطر ناامنی غذایی است.
محققان در گزارش جدید خود با عنوان "پیامدهای تغییر اقلیم بر امنیت غذایی و مدیریت منابع طبیعی آفریقا" هشدار می دهند دولتهای این قاره باید هر چه سریعتر توسعه کشاورزی و مدیریت منابع را در اولویت برنامه های خود قرار دهند.
یک سوم جمعیت این قاره در مناطق مستعد خشکی زندگی می کنند. از هر 10 شهر بزرگ آفریقا، 6 شهر در ساحل دریا قرار گرفته است. مناطق مذکور، هر دو در معرض تغییر اقلیم اند.
کشاورزان معیشتی این قاره در وضعی بسیار حساس قرار خواهند گرفت چون قادر به مقابله با این پدیده نیستند.
سازگاری با این پدیده از طریق کشت محصولات سنتی و توجه به دانش بومی از راههای پیشنهادی محققان برای مقابله با این پدیده است.
یکی دیگر از راههای محتمل، استفاده از سازو کار کربن (سازو کار توسعه پاک) است. راهبردهای کاهش کربن از طریق مشارکت جوامع روستایی با درختکاری موجب همدوشی مردمی برای تولید مواد غذایی خواهد شد. همچنین از تاثیر افزایش قیمت مواد غذایی در جهان نبایستی گذشت.
چالشها و فرصتهای کشت گیاهان سوخت زیستی از دیگر موارد طرح شده در این گزارش است./