نشست علمی مسیحیت در آفریقا در سه محور تاریخ مسیحیت در آفریقا، مراکز علمی، سیاسی و اقتصادی مهم مسیحیت در آفریقا و شیوه تبلیغات مسیحیت در آفریقا برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست علمی مسیحیت در آفریقا به همت معاونت پژوهش و گروه ادیان و مذاهب مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره)، شانزدهم اردیبهشتماه در سالن شهید صدر مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد.
حجتالاسلام علی الشیخ، دبیر نشست علمی مسیحیت در آفریقا در ابتدای این مراسم به تبیین اهداف برگزاری نشستهای علمی از سوی گروه ادیان و مذاهب پرداخت و گفت: نشستهای علمی مسیحیت در آفریقا، اندیشههای معاصر جهان اسلام، مقاصد الشریعه و فرقه مسیحیت براساس نیازهای منطقهای طلاب مجتمع برگزار میشود.
وی افزود: با مطالعه تاریخ مسیحیت خواهیم دید که پیروان این دید در سیصد سال اولیه، افرادی سرخورده بودند و در کل اروپا بیش از چند هزار نفر مسیحی وجود نداشت، اما امروز بزرگترین دین جهان است.
حجتالاسلام الشیخ خاطرنشان کرد: سیدخالد سیساوی، دانشپژوه کارشناسی ارشد از الجزایر، سید محمد احمد النور دانشپژوه کارشناسی ارشد از سودان و ذوالقعده نصرالله دانشپژوه دوره کارشناسی از کنگو در سه محور تاریخ مسیحیت در آفریقا، مراکز علمی، سیاسی و اقتصادی مهم مسیحیت در آفریقا و شیوه تبلیغات مسیحیت در آفریقا به بحث و بررسی خواهند پرداخت.
در ادامه سیدخالد سیساوی به ارائه گزارشی از تاریخ مسیحیت در آفریقا پرداخت و گفت: تاریخ مسیحیت در آفریقا که دومین قاره بزرگ جهان با مساحت نزدیک به 31 میلیون کیلومتر مربع و نزدیک به یک میلیارد نفر جمعیت از دو قدمت قدیمی و جدید برخوردار است.
وی با بیان اینکه ورود مسیحیت به آفریقا در سه دوره انجام شده است، افزود: دوره اول قرن اول با ورود قنفوس شاگرد پطرس جانشین حضرت عیسی(ع) به مصر و ترویج مسیحیت؛ دوره دوم از قرن چهارم با خروج یکی از مسیحیان از مصر به شهرهای دیگر و دور سوم قرن نوزدهم با ورود استعمار غربی به آفریقا مسیحیت در آفریقا ترویج شده است.
ذوالقعده نصرالله از دانشپژوهان جامعة المصطفی در ادامه این مراسم با اشاره به مراکز علمی، سیاسی و اقتصادی مهم مسیحیت در آفریقا اظهار داشت: کنگو کشوری با هشتاد میلیون نفر جمعیت و نود درصد مسیحی، مرکز مسیحیت در آفریقا است.
وی ادامه داد: تأسیس مراکز علمی از ابتدایی تا دانشگاه، فرستادن دانشجو به کشورهای اروپایی به صورت بورسیه و تأسیس انجمنهای متعدد برای تبلیغ از جمله مهمترین شیوههای ترویج مسیحیت در کشور کنگو است.
در بخش دیگری از این مراسم، محمد احمد النور به شیوههای تبلیغ مسیحیت در آفریقا اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم به بحث شیوههای تبلیغ مسیحیت در آفریقا بپردازیم باید کلمات مطرح شده از سوی مسیحیان که با عنوان «تبشیر» و «تنصیر» مطرح میشود، بیشتر توجه کنیم.
وی افزود: مبلغان مسیحی آیین مسیحیت را به مردم بشارت میدهند و به زعم خود زندگی دنیا و آخرت را به آنان هدیه میکنند.
دانشپژوه جامعة المصطفی العالمیه خاطرنشان کرد: با بررسی روشهای تبشیر و در واقع روشهای تنصیری که مسیحیان برای ترویج مسیحیت به کار میبرند، خواهیم دید که نقطه شروع این ترویج در مرحله سوم ورود مسیحیت به آفریقا شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه مسلمانان در آفریقا هیچ رابطهای از لحاظ فکری، اقتصادی و اجتماعی با همدیگر ندارند، اذعان داشت: عدم ارتباط مسلمانان با یکدیگر سبب قدرتمند شدن مسیحیت در کشور آفریقا شد که طی آن کشیشان مسیحی برای نصرانی کردن مردم آفریقا وارد غرب، شرق، مرکز، شمال و جنوب این قاره شدند.
احمد النور اضافه کرد: با بررسی آمار کلی مسلمانانی که در جهان مسیحی میشوند و یا مسیحیانی که در جهان مسلمان میشوند به این نتیجه خواهیم رسید که مسیحیانی که مسلمان میشوند دهها برابر مسلمانانی هستند که مسیحی میشوند.