باوجود محاصره شديد غزه، دولت مصر اعلام كرد كه قصد دارد تا گذرگاه "رفح " در مرز مصر با نوار غزه به عنوان تنها گذرگاه ارتباطي ساكنان غزه با جهان خارج را فقط حداكثر به مدت سه روز بازگشايي كند.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري آلمان، نهاد ويژه رسيدگي به امور مرزها و گذرگاهها وابسته به دولت منتخب فلسطين به رياست "اسماعيل هنيه " اعلام كرد: مسئولان مصري قصد خود را براي گشودن گذرگاه رفح در مرز با نوار غزه به منظور تردد مسافران در پانزدهم ماه جاري ميلادي به ما ابلاغ كردند.
اين نهاد افزود: پيش بيني ميشود كه گذرگاه به علت افزايش مسافران نامنويسي كرده به خاطر بسته بودن بيش از دو ماهه اين گذرگاه، دو روز ديگر نيز باز باشد.
رژيم صهيونيستي از سه سال پيش تاكنون با اعمال محاصره عليه نوار غزه گذرگاههاي اين منطقه را به روي فلسطينيان بسته است. دولت مصر نيز با وجود درخواستهاي مكرر مردم كشورهاي عربي و اسلامي، از بازگشايي دائم گذرگاه رفح به عنوان تنها گذرگاه ارتباطي فلسطينيان با جهان خارج خودداري ميكند.
مسئولان مصري اين گذرگاه را تنها براي مدت اندكي باز كرده و بار ديگر ميبندند و اجازه ورود كمكهاي بشردوستانه كمي به اين منطقه داده ميشود كه اين وضعيت، مردم نوار غزه بويژه بيماران و مجروحان فلسطيني را با مشكل جدي مواجه كرده است.
رژيم صهيونيستي از 27دسامبر سال 2008 تا 18 ژانويه 2009 ميلادي به مدت 22 روز نوار غزه را آماج حملات خود قرار داد كه درجريان آن بيش از يكهزار و 450 فلسطيني شهيد و پنج هزار و 500 نفر ديگر زخمي شدند و سه ميليارد دلار به ساختار زيربنايي اين منطقه زيان وارد شد.
دولت مصر درحال احداث ديواري فولادي با همكاري آمريكا در مرز خود با نوار غزه است كه اين ديوار با عمق بيش از 20 تا 30 متر در زير زمين ساخته ميشود و 9 تا 10 كيلومتر نيز طول دارد.
اين ديوار داراي سيستمهاي حسگر است كه هرگونه تلاش براي تخريب آن را به مسئولان مصري اطلاع ميدهد و مصر همچنين كانال آبي را در طول اين ديوار ايجاد خواهد كرد.
دولت مصر همچنين در قبال ورود كاروانهاي كمكهاي بشردوستانه و فعالان بينالمللي حامي ملت فلسطين به نوار غزه كارشكني ميكند.