محمدرضا قزلسفلي درخطبه های نماز جمعه هفته گذشته مسجد مرکزی جامع الجلیل فریتاون باقرائت فرازهائی از دعای کمیل به بررسی"رابطه گناه با پاره شدن عصمت، نزول عذاب، بسته شدن درهای نعمت، رد دعاها و نازل شدن بلا "پرداخت.
به گزارش اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، قزلسفلي رایزن فرهنگی ايران در فريتاون در بخشی از خطبه ها با قرائت"اللهم اغفرلی الذنوب التی تهتک العصم ، اللهم اغفرلی الذنوب التی تنزل النقم ، اللهم اغفرلی الذنوب التی تغییر النعم ، اللهم اغفرلی الذنوب التی تحبس الدعاء ، اللهم اغفرلی الذنوب التی تقطع الرجاء و اللهم اغفرلی الذنوب التی تنزل البلاء " با ارائه شواهد و مثال هائی در زندگی امروز بشر به بررسی رابطه مستقیم گناه با پرده شدن عصمت ، نزول عذاب ، بسته شدن درهای نعمت الهی ، رد دعاها و نازل شدن انواع بلاهای اجتماعی پرداخت و متذکر شد که انجام گناه برای انسان مانند آن است که با بیل و کلنگ ساختمان مجلل و مستحکم خود را خراب می کند .
وی در بخشی از خطبه ها با طرح سوال های چرا افسردگی انسان ها زیاد شده است ؟ چرا رزق و روزی بشر امروز با مشکلات مواجه گردیده است ؟ چرا تلاشهای آدم ها به نتیجه نمی رسد؟ چرا علی رغم خواندن دعاهای زیاد در مسائل معنوی پیشرفت نمی کنیم ؟ و ... گفت: وقتی این سوال ها را بررسی کنیم به این پاسخ می رسیم که علت همه آن ها گناه و عدم انجام وظابف و تکلیف های دینی و انسانی است .
قزلسفلي با اشاره به عبارت " اللهم اغفر لی الذنوب التی تهتک العصم خدایا گناهانی که پرده های بازدارنده و عصمت من را را پاره می کنند بیامرز" با ارائه تعریفی از گناه مبنی بر اینکه هر عمل ، رفتار، اخلاق و کرداری که ضد دستورات خدا، و انبیاء و اهل الیت (ع) باشد گناه شمرده می شود در بخشی از خطبه ها گفت: خوردن مشروبات الکلی ، قمار بازی، انجام کارهای بیهوده و مضر، همنشینی با گنهکاران و بدکاران از جمله گناهانی هستند که موجب پرده دری می شوند.
وي در رابطه با " اللهم اغفر لی الذنوب التی تغیر النعم " با بیان اینکه انجام گناه برای انسان مانند آن است که با بیل و کلنگ ساختمان مجلل و مستحکم خود را خراب می کند گفت: ستم به مردم ، کناره گرفتن از امر نیکوکاری ، کفران نعمت ، ترک شکر خداوند متعال و... از جمله گناهانی هستند که سبب تغییر نعمت ها شده و به جای آن ها بلاها و مصائب، مشکلات ، سختی ها و عذاب ها قرار می گیرد .
رایزن فرهنگی ايران در خصوص " اللهم اغفرلی الذنوب التی تحبس الدعاء خدایا برای من بیامرز گناهانی که دعا را از مستجاب شدن باز می دارد " گفت:نیت بد ، دوروئی و نفاق با برادران دینی ، ترک نیکی و صدقه که وسیله تقرب به خداست ، به کار بردن کلمات زشت در گفتار ، فحش و ناسزا ، صفات پنهانی زشت مانند نفاق، سوء ظن، کینه، ریا ، کبر، بخل، حرص، دوست داشتن دشمنان خدا ، دشمنی با انبیاء و ائمه اطهار (ع) و... از گناهان بسیار خطرناکی اند که علاوه بر آثار شوم دنیائی و عذاب اخروی مانع از استجابت دعا نیزمی شوند .
وی با بیان اینکه قوای عقلی و فکری هر انسانی ثابت و پایدار نبوده و متناسب با اعمالی که از او صادر می شود شدت و ضعف پیدا می کند گفت: گناه از اموری است که باعث ضعیف شدن قوای عقلی و فکری انسان می گردد . زیرا عقلانیت از جنس نور بوده و گناه موجب ظلمت و تاریکی می شود . این دو هیچ وقت با هم جمع نمی شوند . مضافا اینکه معصیت الهی در زیاد و کم شدن حافظه انسان تاثیر زیادی دارد . بنابر روایات معصیت باعث از بین رفتن محفوظات از ذهن انسان می شود.
خطیب نماز جمعه مسجد مرکزی جامع الجلیل فریتاون در ادامه خطبه ها با اشاره به اینکه داشتن قلبی لطیف و رقیق در سعادت انسانها نقش کلیدی دارد گفت: اگر بر قلب انسان قساوت احاطه نماید دیگر نسبت به امور لطیف، ظریف و نورانی نبوده و در نتیجه بسیاری از اعمال انسان در رشد و ترقی او تاثیر نخواهد داشت.
رایزن فرهنگی در بخشی از خطبه ها گفت: در روایات آمده است هرگاه انسان گناهی انجام دهد نقطه سیاهی در دل او پیدا می شود. اگر توبه کرد پاک می شود و اگر به گناه خود ادامه داد آن نقطه سیاه ، بیشتر شده و همه قلب را می گیرد . در این صورت رابطه او با خداوند متعال خدشه دار شده و نتیجتا در ارتباطات خانوادگی و اجتماعی خود نیز دچار مسائل متعدد می گردد . قرآن مجید در خصوص تاثیر گناه بر تاریک ساختن دل بویژه راجع به کسانی که از گنهکاران لجوج هستند به صراحت می فرماید " خداوند بر دلهاى آنان مهر نهاده و همچنین بر گوشها و چشمهای آن ها پردهاى فرو افتاده و براى آنان عذاب بزرگى است " .
وی در بخشی از خطبه ها ضمن اشاره به آیات و روایات و با بیان اینکه یکی از آثار مهمی که گناهان در زندگی هر فرد یا اجتماعی می گذارد از بین رفتن نعمتهایی است که خداوند به آنان عطا فرموده است گفت: پایداری بسیاری از نعمتهای الهی مشروط به انجام ندادن گناه و اطاعت او است . در این رابطه على (ع) می فرمایند به خدا سوگند هیچ ملتى از آغوش نعمت های زندگى گرفته نشد مگر به واسطه گناهانى که مرتکب شدند . زیرا خداوند هرگز به بندگانش ستم روا نمى دارد.
خطیب نماز جمعه با قرائت آیه " و من اعرض عن ذکری فان له معیشه ضنکا و نحشره یوم القیمه اعمی ... هرکس از یاد من رویگردان شود زندگی سخت و تنگی خواهد داشت و او را روز قیامت نابینا محشور می کنیم " گفت: یاد خدا در هر مکان و زمان ضمن ممانعت از انجام گناه موجب گشوده شدن درهای رحمت و برکت در همه زمینه های زندگی انسان شده و باعث یک زندگی شرافتمندانه می گردد .
قابل ذكر است تعدادی از شخصیت های علمی و دینی از جمله دکتر ابراهیم ووری وزیر آموزش عالی و تکنولوژی سابق و استاد دانشگاه فورابه با اعطاء هدیه ای به خطیب و امام نماز جمعه ، دکترعلی ابراهیم رئیس مبلغین دانشگاه الازهر و... در این نماز جمعه حضور داشتند .