فهمي هويدي نويسنده سرشناس مصري در مقالهاي به تشريح توصيف رئيسجمهور مصر به گنجي استراتژيك براي اسرائيل پرداخته و آن را رسوايي بزرگي براي مصر دانست.
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري فلسطيناليوم، سخني كه در اسرائيل درباره ديدار "بنيامين نتانياهو " نخستوزير رژيم صهيونيستي و "حسني مبارك " رئيسجمهور مصر مطرح شد و مبارك را گنجي استراتژيك براي اسرائيل خواند، معجوني از سوءنيت و فريبكاري بود، يكي از مهمترين وزراي حاضر در اين سفر مبارك را گنجي استراتژيك خوانده بود كه البته در اين مورد نبايد ساكت ماند.
"فهمي هويدي " نويسنده اين مقاله افزود: اين اظهارات كه از سوي "بنيامين بن اليعازر " از افراد كاركشته اسرائيل در امور نظامي و سياسي مطرح شده است، جسارت و وقاحت اين فرد را نشان ميدهد.
گفتوگوي بن اليعازر وزير تجارت و صنايع با راديو ارتش اسرائيل كه اين عبارت تحريكآميز و خوار كننده را در آن مطرح كرد، حاوي چند محور بود كه از سوي اين وزير مطرح شد:
-مصر تمام تلاش خود را براي كشاندن "محمود عباس " رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين به ميز مذاكرات و پيشبرد روند سازش به كار ميبندد.
-ديدار يك و نيم ساعته مقامات دو طرف در فضايي بسيار خوب انجام شد، اين چيزي بود كه زمينهساز گنچ استراتژيك ناميده شدن مبارك از سوي اسرائيل شد.
-مذاكرات موضوع روند سازش در خاورميانه و تلاشهاي مصر در اين زمينه را نيز شامل شد.
-موضوع هستهاي ايران نيز در اين ديدار مورد بررسي قرار گرفت.
بنا بر اين گزارش، علاوه بر اينها در اين ديدار موضوع "گلعاد شاليت " نظامي صهيونيست در بند حماس و تلاش براي توقف انتقال كالا به نوار غزه نيز مورد بررسي قرار گرفت.
از سوي ديگر بايد گفت كه دعوت مصر براي عاري سازي منطقه از سلاحهاي هستهاي [كه شامل اسرائيل نيز ميشود]موضوع تازهاي نيست، كابينه اسرائيل نيز اين موضع را درك ميكند، بويژه اينكه مصر متعهد است كه با كابينههاي مختلف اسرائيل براي باز كردن باب گفتوگوها براي رسيدن به تفاهم در اين زمينه همكاري كند.
فهمي هويدي در ادامه به كسي كه اين اظهارات از سوي وي مطرح شده ميپردازد و مينويسد كه وي پيشتر فرمانده يگان اشكيد در ارتش اسرائيل بوده است كه ثابت شد كه در قتل و كشتار 250 نظامي و كوماندوي مصري در شهر العريش در سال 1967 دست داشته است.
تلويزيون اسرائيل در سال 2007 مستندي از نقش وي در اين موضوع پخش كرد و در آن اعترافاتي از يك افسر سابق اسرائيل درباره نقش بن اليعازر در اين عمليات مطرح شد، اين فيلم باعث شد تا هياهوي گستردهاي به پا شود و مناسبات دو طرف در چالش قرار گيرد و به لغو سفر بن اليعازر به قاهره منجر شود.
در همين راستا وزير خارجه مصر نامهاي كه خود آن را شديداللحن توصيف كرد، به زيپي ليوني همتاي اسرائيلي خود داده و در آن خواستار محاكمه قاتلان مصريها در اين عمليات شد.
البته اين موضوع بعدها فيصله پيدا كرد و شايد به همين علت بود كه هيچ عكسي از وي در سفري كه با نتانياهو به مصر داشت، در رسانههاي اين كشور نبود.
اين انديشمند مصري در پايان تاكيد ميكند كه درست است كه اظهاراتي كه از سوي اين وزير اسرائيل مطرح شد، سؤالهاي بينهايتي را در پيحوادث سالهاي گذشته بويژه در مورد حمله به غزه و ساخت ديوار فولادي براي تشديد محاصره غزه ايجاد ميكند، اما به هر حال نبايد وقاحت بناليعازر به اندازهاي برسد كه مبارك را گنجي استراتژيك براي اسرائيل بداند.
هويدي در پايان ميافزايد: درست است كه اين سخن يك رسوايي به شمار ميرود، اما رسوايي بزرگتر اين است كه مصر در اين زمينه سكوت كند و خواستار عذرخواهي يا توضيح قاهره در اين باره نشود.